Promotorul concertelor pe care Michael Jackson urma să le susţină la Londra poate fi acţionat în justiţie

Justiţia californiană a autorizat miercuri (2 februarie 2011) familia lui Michael Jackson să acţioneze în justiţie compania AEG Live, promotorul concertelor pe care regele pop ar fi trebuit să le susţină la Londra, informează AFP.

AEG Live solicitase renunţarea la caz, însă judecătorul Yvette M. Palazuelos, de la Curtea Superioară de Justiţie din Los Angeles, a decis că plângerea formulată de familie împotriva companiei este justificată şi a fixat o primă audienţă a acestui caz pentru data de 22 martie.

Plângerea iniţială a fost depusă în luna septembrie de către mama lui Michael Jackson, Katherine şi de cei 3 copii ai acestuia, Prince Michael, Paris şi Prince Michael II, care acuză promotorul concertelor de stresul pe care regele pop a trebuit să-l suporte în pregătirea spectacolelor, stres care ar fi contribuit la decesul său, produs la 25 iunie 2009.

Citeste si:  Există mari diferenţe între felul în care tinerii şi vârstnicii utilizează smartphone-urile şi tabletele

‘Consider că judecătorul este foarte inteligent şi că este o victorie frumoasă pentru familia lui Michael Jackson’, a comentat Kevin Boyle, unul dintre avocaţii familiei. De asemenea, familia megastarului susţine că promotorul spectacolelor trebuie considerat responsabil şi de deciziile luate de medicul particular al lui Michael Jackson, Conrad Murray, al cărui proces sub acuzaţia de omucidere din culpă va începe tot în luna martie.

Conform plângerii înaintate în justiţie, compania AEG Live este acuzată de nerespectarea contractului, fraudă şi neglijenţă. În lunile dinaintea morţii starul era ‘confuz’, uşor impresionabil, afectat de lacune de memorie, obsesiv şi dezorientat, situaţie de care promotorul concertelor ar fi profitat.
În acest context, în loc să permită un program mai lejer, AEG ar fi insistat ca Michael să respecte programul epuizant de repetiţii fixat, în caz contrar ameninţând cu anularea concertelor, conform declaraţiilor lui Katherine Jackson. Avocaţii companiei AEG Live au respins toate acuzaţiile.

Citeste si:  BOGVAS CUISINE SRL - notificare privind deschiderea procedurii generale de insolvenţă
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close