Bancherii se bat pe noua reţetă de „credit cu dobândă zero”: ratele pe card

– Modelul de rate fără dobândă a fost preluat de la băncile mici şi de băncile de top, precum BCR, BRD sau Raiffeisen.

Reţeta turcească de rate fără dobândă pentru cumpărăturile plătite cu cardul de credit a devenit în ochii bancherilor „cheia” pentru dezgheţarea creditării, astfel că cinci bănci de top au introdus anul trecut această facilitate, scrie ZF.ro.

Chiar şi impozitele sau poliţele de asigurare pot fi achitate anul acesta în rate, după ce modelul fusese iniţial oferit pentru achiziţiile de electrocasnice sau îmbrăcăminte.

Citeste si:  Cofinanţarea proiectelor semnate de MCSI a atins 1 miliard de lei

Spre exemplu, turcii de la Garanti Bank au introdus săptămâna trecută opţiunea de a achita în trei rate impozitele şi taxele plătite cu cardul de credit până la sfârşitul lunii martie. Într-o mişcare similară, BCR oferă posibilitatea de a achita în cel mult şase rate lunare contravaloarea poliţelor RCA încheiate la BCR Asigurări.

Raiffeisen are un parteneriat similar cu asigurătorul Uniqa, plăţile putând fi eşalonate în 12 rate lunare fără dobândă.

Modelul de rate fără dobândă a fost preluat de la băncile mici şi de băncile de top, precum BCR, BRD (prin divizia BRD Finance), Raiffeisen, Alpha Bank sau Bancpost.

Citeste si:  Raportul anual al lui Mario Draghi: şi dacă ar fi el noul şef al BCE?
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata