Cel mai absurd şantier din ţară

– Angajamentele repetate ale foştilor primari generali au avut un singur rezultat: în patru ani, au fost finalizate fix trei străzi din centrul istoric al Bucureştiului. Actuala administraţie plusează şi promite că va reabilita 11 străzi în nici patru luni, relatează România Liberă

„Bucureşti, I love you”, stă scris cu vopsea roşie pe zidul unei clădiri fără tencuială, acoperiş şi ferestre, de pe strada Şelari, din cea mai veche zonă a Capitalei.

Declaraţia de dragoste se reflectă în vitrina unui magazin de antichităţi de vizavi, în faţa căruia tronează un morman de zăpadă înconjurat de bare de metal. Vânzătoarea din magazin dezvăluie misterul grămezii care ocupă trotuarul şi un sfert din stradă: sub zăpadă sunt cărămizi scoase din pavaj pentru că acolo au început, înainte de sărbători, lucrări de înlocuire a ţevilor de canalizare.

Numai că muncitorii şi-au dat seama că n-au timp până la Crăciun să înlocuiască tot tronsonul şi au acoperit groapa la loc. „Au încercuit-o, ca să nu fure lumea pietrele. Muncitorii au zis că se întorc până la Sfântul Ion, dar cred că mai vin abia la Sfântul Aşteaptă”, spune femeia.

Surpriză, însă: potrivit primarului general Sorin Oprescu, Sfântul Aşteaptă a venit, de săptămâna trecută, încă o dată în centrul istoric, pentru că lucrările au fost reluate. Edilul i-a anunţat pe bucureşteni că, până la vară, vor avea un centru istoric renovat, în mare parte, cel puţin la nivelul infrastructurii. Astfel, cele 14 străzi care reprezintă nucleul principal al centrului vechi vor fi terminate, promite primarul.

Ca de obicei, socoteala din târg nu se potriveşte cu cea de acasă. Miercuri după prânz, când, potrivit promisiunilor primarului, centrul vechi ar fi trebuit să zumzăie de muncitori, picamere şi excavatoare, era linişte. O mâna de muncitori stăteau zgribuliţi pe strada Smârdan, aştepându-şi un coleg. „Cum să muncim acum? Pe vremea asta? Da, trebuia să lucrăm, dar s-a dat ordin să oprim că au fost -12 grade. Dumneavoastră aţi putea să staţi în frigul ăsta opt ore?”, se răţoieşte un muncitor.

Loading...

Citește și
loading...

1 Comentariu
  1. radu spune

    Aduce-ti domnilor firme decente de afara, serioase si cu muncitori de inalta calificare si profesionalism, romanii nostri care muncesc in domeniul constructilor sant lenesi,fara simtul sa faca ceva de calitate, unprofesionals, si asta pleaca de la organele de conducere inclusiv.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.