EUR
4,84 RON
(0%)
USD
4,30 RON
(0%)
GBP
5,37 RON
(0%)
CHF
4,55 RON
(-0.09%)
BGN
2,47 RON
(0%)
BYN
1,76 RON
(0%)
CAD
3,17 RON
(+0.2%)
RSD
0,04 RON
(0%)
AUD
2,99 RON
(0%)
JPY
0,04 RON
(0%)
CZK
0,18 RON
(-0%)
INR
0,06 RON
(0%)

Cai de rasă pentru Viktor Ianukovici

Preşedintele polonez Bronislaw Komorowski i-a oferit un cadou surpriză omologului său ucrainean Viktor Ianukovici în cea de-a doua zi a vizitei acestuia la Varşovia, transmite thenews.pl.

Şeful statului polonez i-a spus preşedintelui ucrainean că i-a pregătit o surpriză ‘pe cât de poloneză, pe atât de ucraineană’. În timp ce vizitau Grădinile Regale Lazienki din Varşovia, Komorowski l-a condus pe omologul său înspre grajduri unde i-a arătat doi cai din rasa Huţul, Rochacz şi Laguna. Ianukovici se află în prima vizită în Polonia de la momentul alegerii sale, anul trecut, în fruntea ţării.

Această rasă unică de cai, care trece în prezent printr-o perioadă de înnoire în Polonia, provine din Ţara Huţulilor din Carpaţi, în prezent în vestul Ucrainei. Sunt remarcabili prin picioarele lor scurte, ideale pentru terenul muntos. Komorowski i-a spus lui Ianukovici că propria sa mamă a învăţat să călărească pe un cal din rasa Huţul şi şi-a exprimat speranţa că cei doi cai oferiţi cadou vor contribui la înmulţirea acestei rase în Ucraina.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata