EUR
4,85 RON
(-0.23%)
USD
4,34 RON
(+1.23%)
GBP
5,41 RON
(-0.1%)
CHF
4,56 RON
(+0.23%)
BGN
2,47 RON
(-0.03%)
BYN
1,68 RON
(+1.23%)
CAD
3,10 RON
(+0.67%)
RSD
0,04 RON
(+0.01%)
AUD
2,68 RON
(-0.38%)
JPY
0,04 RON
(+1.07%)
CZK
0,18 RON
(+0.29%)
INR
0,06 RON
(+1.08%)

 

Mugur Isărescu: Creşterea preţurilor la carburanţi a fost tendenţioasă

Creşterea preţurilor la carburanţi a fost tendenţioasă, a declarat luni (7 februarie 2011) Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României.

Potrivit acestuia, au fost momente când creşterea preţurilor carburanţilor nu s-a datorat cursului de schimb. Acesta se formează şi în funcţie de alte considerente precum cotaţiile internaţionale, a mai spus Isărescu. Petrolul rămâne o sursă de presiune inflaţionistă, preţul combustibililor rămâne însă tolerabil în raport cu ţinta de inflaţie, a declarat Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României.

‘Credem că va rămâne tolerabil preţul petrolului în raport cu ţinta noastră de inflaţie’, a spus Isărescu. Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a prezentat luni, într-o conferinţă de presă, raportul asupra inflaţiei.
Potrivit unui comunicat al BNR, publicat săptămâna trecută, rata anuală a inflaţiei a urcat la nivelul de 7,96% în luna decembrie 2010, în linie cu prognozele băncii centrale, însă semnificativ peste limita superioară a intervalului de variaţie din jurul ţintei.

Creşterea ratei anuale a inflaţiei în anul 2010 (de la 4,74% în decembrie 2009) a fost în principal consecinţa majorării cotei standard a TVA, alături de care au contribuit şi influenţele adverse ale evoluţiei preţurilor produselor alimentare şi combustibililor pe plan internaţional.

Citește și
2 Comentarii
  1. Enache spune

    Decat sa mentineti artificial subiectul asta cu pretul carburantilor, mai bine ati face ceva, domnilor bancheri si guvernanti, sa ne scoateti din criza asta care ne mananca de vii. Ca poate cu masina nu mai merg, dar daca imi taie 25% din salariu, poate nu mai am nici ce sa mai pun pe masa.

  2. Cecilia spune

    Toti isi dau cu parerea pe subiectul asta. Cu putina documentare, ne-ar fi foarte clar tuturor ca piata carburantilor este poate piata care reactioneaza cel mai rapid la vreo turbulenta externa, de natura politica sau sociala, vezi cazul Egiptului de acum: de cand a inceput conflictul acolo, pretul petrolului a crescut semnificativ. Si astfel ar fi foarte clar de ce toate aceste fluctuatii de pret.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata