Caz incredibil în Elveţia: un căţel a fost eutanasiat, pentru că stăpâna sa uitase să achite taxa aferentă

Administraţia locală din oraşul elveţian Reconvillier a şocat o lume întreagă după ce a dispus eutanasierea unui pudel de trei ani, pentru că proprietara acestuia întârziase cu plata impozitului aferent pentru deţinerea de animale de companie, relatează luni (7 februarie 2011) publicaţia italiană La Stampa.

Bietul animal a fost eutanasiat din cauza unei taxe de 50 de franci elveţieni (aproximativ 38 de euro), indică ziarul citat. Stăpâna pudelului susţine că pur şi simplu uitase de taxă, prinsă de grijile cotidiene. Inspectorii fiscali au fost însă neînduplecaţi, ei au confiscat căţelul şi nu au fost sensibili la asigurările femeii că în aceeaşi zi va merge la agenţia fiscală pentru a-şi achita taxa.
Autorităţile avertizaseră populaţia cu represalii încă la sfârşitul anului trecut, când au anunţat că toţi proprietarii de câini sunt obligaţi să achite o taxă de 50 de franci, în caz contrar riscând să fie privaţi de animalele îndrăgite, care vor fi eutanasiate.

Pentru lipsa sa de ‘umanism’, administraţia din Reconvillier nu poate fi trasă la răspundere, deoarece a acţionat conform unei legi datând din 1904 cu privire la impozitul pe câini. Cu toate acestea, decizia acestora a stârnit un val de mânie nu doar în Elveţia, ci în întreaga lume. Iubitori de animale din SUA şi Marea Britanie l-au ameninţat chiar cu moartea pe primarul din Reconvillier, Flavio Torti.
Acesta însă nu se consideră vinovat şi susţine că pudelul a fost eutanasiat în conformitate cu legea, deci, corect. După cum remarcă autorul articolului din La Stampa, singură vină a pudelului a fost să trăiască într-un orăşel guvernat de legi severe adoptate acum 100 de ani.

Loading...

Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.