Fără „culturi Frankenstein” pierdem un miliard de euro pe an

– România a devenit importator net de soia transgenică după ce în urmă cu patru ani îşi asigura întreg necesarul din producţie proprie.

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, consideră că reintroducerea culturilor de plante modificate genetic este benefică pentru fermieri şi este decis să continue demersurile la forurile europene pentru autorizarea acestora, scrie România Liberă.

„Populaţia din mediul urban şi aproape jumătate din cei care locuiesc la ţară consumă în diverse alimente OMG. Toate marile ferme folosesc în alimentaţia animalelor soia modificată genetic şi deci OMG-ul se regăseşte şi în produsele cumpărate„, a menţionat Marcel Cucu, de la Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli (LAPAR).

Citeste si:  Agrostar: Rămânerea lui Valeriu Tabără la conducerea Ministerului Agriculturii înseamnă falimentul agriculturii româneşti

După aderarea la UE, România a renunţat la culturile de soia transgenică, în prezent cultivându-se pe suprafeţe restrânse anumite soiuri de porumb modificat genetic.

Culturi OMG în România:

  • Porumbul modificat genetic se cultivă în România pe o suprafaţă de doar 9.000 hectare.
  • Soia transgenică s-a cultivat până în anul 2007, pe o suprafaţă de 300.000 hectare.
  • Cultura cartofului „mutant” este permisă în UE, însă deocamdată nu avem suprafeţe cultivate.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata