Cât poţi să scazi din chirie prin negociere

– Preţurile chiriilor pot scădea cu circa o treime în urma discuţiilor cu proprietarii. Persoanele căsătorite care au copii au şanse să obţină un discount mai mare, spre deosebire de studenţi, scrie Evenimentul Zilei

Cu răbdare, o atitudine relaxată şi spirit de negociere, puteţi obţine o scădere medie de până la 25-30% din preţul unei chirii în urma discuţiilor cu proprietarul locuinţei dorite, susţin consultanţii imobiliari din piaţă. Asta dacă vorbim despre negocieri directe între proprietar şi chiriaş, fără a fi implicat un agent imobiliar, care are un interes evident să obţină o sumă cât mai mare pentru proprietar. În acest fel, agenţia sa ar primi un comision mai mare.

Citeste si:  Genele umane se “modelează” în funcţie de modul în care percepi şi experimentezi viaţa

„Trebuie să fim realişti şi să recunoaştem faptul că tot mai multe discuţii au loc direct între persoana care caută o locuinţă de închiriat şi cea care deţine una. Asta deoarece stabilirea contactului dintre ei este mult mai facilă în prezent, aspect care a redus rolul agentului imobiliar”, ne-a spus Maria Avram, manager al agenţiei imobiliare Casa Mea din Bucureşti.

„Vă pot oferi drept exemplu, în acest sens, cazul unei tinere familii din Bucureşti care a închiriat, în luna ianuarie, un apartament cu două camere, complet mobilat şi utilat, situat într-un ansamblu rezidenţial nou, la o chirie lunară de 330 de euro pe o perioadă de cel puţin doi ani. Iniţial, cererea proprietarului era de 450 de euro pe lună, iar acesta refuzase anterior să negocieze cu alţi potenţiali chiriaşi”, povesteşte expertul imobiliar Daniel Zamfirescu.

Citeste si:  Cumpărătorii de la Project Expo aleg acum în funcţie de preţ şi mai puţin după calitate

Pe de altă parte, categoria celor mai puţin avantajaţi la negociere este cea a elevilor şi studenţilor care vin din provincie în centrele universitare. În aceste cazuri, cei mai mulţi dintre proprietari ajung să le speculeze situaţia şi să impună un preţ mare.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close