Cine cumpără proiectele imobiliare falimentate

Cinci proiecte imobiliare mari, intrate în faliment în 2010, sunt scoase la licitaţie în acest an. Investitorii însă nu par prea interesați de nişte proprietăţi a căror dezvoltare trebuie continuată.

„Problema cu aceste proiecte este că sunt supraevaluate de către bănci, deoarece au o expunere foarte mare pe aceste proprietăţi şi speră să îşi recupereze banii în urma unei tranzacţii. Poate când aceste imobile vor ajunge la o valoare reală vom putea vedea şi tranzacţii, dar nu am ajuns încă acolo“, spune Martin Slabbert, managing directorul New Europe Property Investments.

Citeste si:  Cutremur în estul Turciei: 217 morţi, potrivit unui nou bilanţ

Nici fondurile mai mici, precum cel gândit de proprietarul Certinvest, Eugen Voicu, nu sunt atrase de ideea achiziţiei unor proiecte aflate în stadiul de structură.

Jucătorii din piaţă chestionaţi de Capital sunt în unanimitate de acord asupra faptului că proiectele aflate în procedură de faliment nu vor putea fi răscumpărate de la prima licitaţie. Nici terenurile executate silit nu mai suscită interesul investitorilor, chiar dacă în unele cazuri preţurile au scăzut chiar şi cu 75%.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata