Harta oraşelor în care preţul apartamentelor s-a prăbuşit. Vezi cât mai costă locuinţa ta

– Noi sau vechi, locuinţele din România valorează tot mai puţin de la o lună la alta. Preţurile apartamentelor vor scădea şi în prima jumătate a lui 2011, spun specialiştii.

Piteştiul este oraşul în care s-au înregistrat cele mai mari scăderi ale preţurilor apartamentelor vechi din România. O locuinţă din acest oraş s-a ieftinit cu 12,3% în cel de-al doilea semestru al lui 2010 faţă de primele şase luni ale anului, potrivit datelor unui studiu al companiei de evaluare Darian. Astfel, cumpărătorul unui apartament de două camere de 50 de metri pătraţi ar trebui să plătească 41.650 de euro pentru o astfel de locuinţă.

Citeste si:  Votul în Diaspora continuă în 816 secții din Asia, Europa, Africa și America

Un declin semnificativ al preţurilor în ultima jumătate a lui 2010, de 10,1%, s-a consemnat şi în Galaţi. Apartamentele de două camere, situate în imobile vechi, era evaluat la finele lui 2010 la 35.600 de euro. Ieftinirii importante, de peste 9%, s-au înregistrat şi în alte oraşe mari ale ţări, precum Bacău sau Satu Mare.

„Tendinţa de scădere a preţurilor se va apropia de punctul terminus în cursul anului curent, când piaţa se va stabiliza. În prima jumătate a anului va continua scăderea preţurilor, dar într-un ritm redus, de o cifră, după aceea urmând o stabilizare”, a declarat Adrian Popa Bochiş, director-evaluare companii al firmei Darian. În plus, el estimează pentru acest an continuarea executărilor silite, care, dublată de relaxarea condiţiilor de finanţare, ar putea duce la înlesnirea tranzacţionării acestor imobile, scrie Gândul.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close