EUR
4,84 RON
(-0.01%)
USD
4,11 RON
(+0.12%)
GBP
5,36 RON
(+0.05%)
CHF
4,50 RON
(+0.01%)
BGN
2,48 RON
(-0.08%)
BYN
1,67 RON
(+0.27%)
CAD
3,07 RON
(+0.21%)
RSD
0,04 RON
(-0%)
AUD
2,94 RON
(-0.02%)
JPY
0,04 RON
(+0.01%)
CZK
0,18 RON
(+0.01%)
INR
0,05 RON
(-0.07%)

Românii traversează Dunărea pentru a juca la loto în Bulgaria, susţine presa sofiotă

Agenţiile de voiaj din România oferă excursii în Bulgaria pentru joc la loto, susţine miercuri cotidianul sofiot Monitor. Atraşi de potul mare, care a ajuns la circa 3,5 milioane de euro pentru tragerea de joi, românii traversează Dunărea ca să-şi cumpere un bilet.

Excursiile sunt de obicei de două zile, iar destinaţiile preferate sunt Veliko Târnovo, Sviştov şi Ruse. Turoperatorii români promovează Ruse ca ‘oraşul milionarilor’, în ultimii 20 de ani potul mare al loteriei bulgare a fost câştigat de cele mai multe ori în acest oraş. Românii care preferă să joace la loto la Veliko Târnovo au posibilitatea de a vizita şi obiectivele turistice din capitala medievală a Bulgariei.

Excursiile în Bulgaria au loc la mijlocul şi la sfârşitul săptămânii, deoarece tragerile loteriei bulgare au loc joi şi duminică. Turoperatorii români sunt nemuţumiţi însă de faptul că tragerile au loc sera târziu şi clienţii lor nu pot să afle dacă câştigă sau nu încă în Bulgaria, ci trebuie să facă acest lucru prin internet după ce se întorc în România, mai scrie ziarul.

Românii nu sunt singurii străini care iau cu asalt chioşcurile loteriei bulgare din Veliko Târnovo, susţine Monitor. În ultimele două săptămâni acest lucru l-au făcut şi britanicii care s-au stabilit în capitala veche. Donald Scott este din Edinburgh. A venit la Veliko Târnovo în vizită la nişte compatrioţi stabiliţi acolo. A cheltuit 20 de euro pentru bilete de loto.

2-3 milioane de euro sunt o sumă bună. Nu va fi nicio problemă să mai vin din Scoţia ca să-mi ridic premiuľ, susţine Scott. Din ziarul 24 Ceasa aflăm că în perioada 1999-2010, 40 de bulgari au câştigat premii de peste 500 mii de euro de la loteria naţională. Deşi se crede că Ruse este oraşul celor norocoşi, datele
statistice arată că pe primul loc în acest clasament se află un alt oraş pe Dunăre, Silistra, alături de Kârdjali, situat aproape de graniţa cu Turcia şi Grecia.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata