EUR
4,84 RON
(-0.01%)
USD
4,28 RON
(+0.25%)
GBP
5,43 RON
(-0.64%)
CHF
4,44 RON
(+0.86%)
BGN
2,47 RON
(-0.17%)
BYN
1,80 RON
(-0.46%)
CAD
3,19 RON
(-0.34%)
RSD
0,04 RON
(-0.07%)
AUD
2,98 RON
(-0.37%)
JPY
0,04 RON
(+1.16%)
CZK
0,18 RON
(-0.44%)
INR
0,06 RON
(+0.45%)

Vrăjitoarele din România ar putea fi închise dacă predicţiile lor nu se adeveresc

Guvernul român are în vedere o nouă lege care va impune amenzi sau chiar pedepse cu închisoarea pentru vrăjitoarele ale căror previziuni nu devin realitate, scrie cotidianul Daily Mail.

Vestea proasta vine la doar o lună după ce vrăjitoarele au aflat că, pentru prima dată în sute de ani de existenţă, vor trebui să plătească impozit pentru ‘activitatea’ lor.
Superstiţia, scrie Daily Mail, este o chestiune serioasă în ţara lui Dracula, iar oficialii şi-au îndreptat atenţia spre vrăjitoare pentru a ajuta ţara lovită de recesiune să colecteze mai mulţi bani şi să reducă evaziunea fiscală.

Vrăjitoarele susţin însă că nu ar trebui să fie învinovăţite pentru eşecul instrumentelor lor. În opinia unor critici, propunerea este un şiretlic pentru a abate atenţia opiniei publice de la nenumăratele probleme cu care se confruntă ţara. În 2009, România a avut nevoie de un împrumut în valoare de 20 miliarde de euro de la Fondul Monetar Internaţional pentru plata salariilor şi a pensiilor, în timp ce economia s-a contractat cu peste 7%.

Anul trecut, economia României s-a contractat din nou. Cu toate acestea, în acest an se prevede o recuperare uşoară, fiind prognozată o creştere economică de 1,5%.
Oficiali ai Uniunii Europene şi români susţin că autorităţile locale au de suferit de pe urma ciorovăielii politice şi a birocraţiei.
Guvernul de centru de la Bucureşti este nepopular, opoziţia este slabă, presa prosperă din conspiraţii şi atacuri la persoană, iar oficialii UE susţin că sistemul judiciar trebuie reformat. Românii sunt sătui şi neîncrezători.

În ianuarie, guvernul a schimbat legislaţia muncii pentru a recunoaşte oficial vrăjitoria ca profesie impozabilă, determinându-le pe vrăjitoarele furioase să blesteme aruncând mătrăgună în Dunăre. Cel mai recent proiect de lege a fost adoptat de Senat săptămâna trecută, însă el trebuie să treacă şi de comisiile de muncă şi buget şi să fie aprobat de Camera Deputaţilor, cealaltă cameră a parlamentului român.

Vrăjitoarea Brăţara Buzea crede că proiectul de lege este exagerat. „Voi lupta până la ultima mea suflare pentru ca propunerea să nu fie adoptată”, a spus ea.
Uneori, explică Brăţara, oamenii nu îşi comunică adevărata identitate, dată a naşterii sau alte detalii personale, ceea ce poate afecta prezicerile unei vrăjitoare. „Ce se întâmplă atunci când clientul dă detalii false ? Nu putem fi făcute vinovate pentru asta”, afirmă ea.
Nou proiect de lege prevede, de asemenea, ca vrăjitoarele să aibă un permis, să le dea clienţilor chitanţe şi să le fie interzisă practicarea vrăjitoriei în apropierea şcolilor şi a bisericilor.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata