Nu trageţi în Mircea Badea!

– In fond ce ii reprosam lui Mircea Badea? Ca foloseste un limbaj injurios si uneori mai scapa, printre „ghilimele”, cuvinte obscene. Ei, si? Asta facem si noi in viata de zi cu zi, scrie Alexa Vulpe intr-un editorial publicat pe Ziare.com

E adevarat, nu pe micul ecran, in fata a catorva sute de mii de spectatori. Dar putem sa o facem in fata a 10-15 prieteni. Ne varsam naduful pe cei care ne iau taxele degeaba. Il injuram pe vecinul ca a lasat robinetii deschisi si s-a inundat baia. Nu avem false pudori. Ne revoltam si folosim cuvinte care nu apar in DEX.

Citeste si:  Traian Băsescu îi sugerează lui Dan Voiculescu să solicite, la rândul său, o sesiune extraordinară

CNA ii da sanctiuni dupa sanctiuni. Nici ei nu au nici o vina. Aplica legea. El se victimizeaza si asa il fac celebru. E un joc din care el castiga inzecit fata de cat pierde postul sau de televiziune din amenzi. Ca e angajatul antipaticului politician Voiculescu.

Asa e. Dar si noi avem sefi. Oare toti sefii de pe lumea asta sunt simpatici in afara de Voiculescu? Se mai adauga aici ca nu il critica pe Voiculescu pe post. Asa, si? Poate ca ii spune ce are de zis intre patru ochi, iar unii dintre noi nici macar asta nu facem cu sefii nostri.

Citeste si:  Averea incredibilă a sindicalistului Liviu Luca! Imagini inedite din elicopter cu domeniul petrolistului

Si daca l-ar critica pe post ar insemna ca e mai liber ca jurnalist? Unii banuiesc ca Tolontan practica „sportul” asta cu Voiculescu. Il critica public, dar de fapt sunt in complicitate, pentru a se credibiliza reciproc. E mai liber Tolo decat Mircea Badea?

Ca are o obsesie obositoare cu Traian Basescu. Nemaipomenit! Cati dintre noi nu fac alergie cand aud de Ion Iliescu sau Nicolae Vacaroiu.

Ca e arogant si se stramba ca un copil. Asadar, noi suntem modesti si seriosi ca niste adulti. Nu ne mai prostim din cand in cand. Nu jucam teatru sau maimutarim oameni pe la spate. Nu ne credem buricul pamantului si nu ne place sa fim tot timpul in centrul atentiei. Ei, as! Sa nu fim ipocriti. Mircea Badea e ca noi ceilalti. Doar ca el a avut sansa sa apara intr-un studio de televiziune.

Citeste si:  Felix e "turbat"! O nouă suspendare pentru Băsescu

Cand ne vom schimba noi, atunci Mircea Badea nu va mai avea succes. Dar nu cred ca asta se va intampla prea curand. El a ales o reteta de succes, pentru ca stie ca datele culturale ale unui popor nu se schimba intr-o noapte. A ales un rol castigator. Isi poate tine emisiunea toata viata si va avea o audienta mare pana cand noi o sa incepem sa ne dispretuim defectele.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close