Silvio Berlusconi anunţă că va da în judecată statul italian

Judecătorul pentru ancheta preliminară de la Parchetul din Milano a primit dosarul prim-ministrului italian Silvio Berlusconi. Politicianul a anunţat că va da statul italian în judecată pentru defăimare, iar preşedintele Italiei se teme de un conflict între instituţii. Cazul Rubygate revine pe prima pagină a cotidienelor italiene.

Data procesului lui Silvio Berlusconi ar putea fi stabilită săptămâna viitoare, informează cotidianul Il Messaggero. Judecătorul Cristina Di Censo, de la Parchetul din Milano, a primit miercuri dosarul anchetei în care premierul este cercetat pentru prostituţie cu minore şi abuz de putere. Cazul „Rubygate” va fi analizat de Tribunalul din Milano şi nu de cel al miniştrilor, aşa cum ar fi dorit avocaţii lui Berlusconi.

La aflarea veştii, premierul a declarat că va da statul în judecată pentru defăimare. Judecătorul de instrucţie va anunţa luni sau marţi data procesului. Procurorii au cerut ca Berlusconi să fie judecat după procedura imediată, fără anchetă preliminară, deoarece „există dovezi evidente” care susţin acuzaţiile.

Citeste si:  Varujan Vosganian pierde procesul cu Marius Tucă şi Liviu Turcu

Pe de altă parte, preşedintele Italiei, Giorgio Napolitano, se teme de un conflict între instituţii, scrie cotidianul Corriere della Sera. Silvio Berlusconi i-a atacat din nou pe magistraţi pentru că se consideră nevinovat în scandalul ‘Ruby’, izbucnit după ce dansatoarea originară din Maroc, „Ruby” Karima El Marough a declarat poliţiştilor că frecventa petrecerile pentru adulţi din casa prim¬ministrului înainte de a împlini vârsta de 18 ani.

Colaboratorii partidului Poporul Libertăţii al lui Silvio Berlusconi vorbesc că şeful executivului i-ar putea da în judecată pe magistraţi pentru că, prin acuzaţiile pe care i le aduc, încalcă Constituţia italiană. Cazul Ruby este tratat pe prima pagină de cotidianul La Stampa, care anunţă că dansatoarea marocană este anchetată de Parchetul pentru minori din Milano pentru că a furnizat date false despre nume şi vârstă.

Într-un proces verbal de reclamaţie făcut în 2010, fata a spus că avea cu un an mai mult faţă de vârsta reală, pentru a nu declara că era minoră şi că se numea Ruby Heyek, nu Karima El Marough. Cu 20 de zile înainte de a izbucni scandalul în care Silvio Berlusconi este acuzat de prostituţie cu minore şi abuz de putere, „Ruby” a denunţat carabinierilor furtul poşetei cu 7.000 de euro.

Citeste si:  Doru Pârv rămâne în arest preventiv încă 20 de zile

În 27 mai 2010, Karima a ajuns din nou la Chestura din Milano, după ce colega ei de apartament a acuzat-o de furtul a 3.000 de euro şi bijuterii. Cu acea ocazie, fata l-a sunat pe Silvio Berlusconi, care a contactat Chestura pentru a o elibera pe motiv că „este nepoata preşedintelui Egiptului, Hosni Mubarak” şi ar fi iscat un scandal diplomatic.

Pentru că era minoră, Ruby a fost încredinţată consilierului regional Nicole Minetti, trimisă la Chestură de Berlusconi. Procuratura din Milano a deschis o anchetă pe numele premierului, în care acesta este acuzat de abuz de putere şi prostituţie cu minore.
Gemenele din Elveţia dispărute după ce tatăl lor s-a sinucis, au fost văzute cu el pe vaporul spre Corsica, scrie cotidianul Il Tempo. Poliţia din Italia, Franţa şi Elveţia caută două fetiţe din Elveţia care au fost răpite de tatăl lor.

Citeste si:  Cristian Preda: Ministrul Sănătăţii sau primarul general trebuie să îşi prezinte demisia

În seara de 31 ianuarie, Matthias s-a îmbarcat împreună cu fetele pe un vapor pe ruta Marsilia – Corsica. Trei zile mai târziu, tatăl fetiţelor s-a aruncat sub un tren în Puglia, sudul Italiei. Dar urma fetiţelor s-a pierdut, cred investigatorii, în Franţa. După moartea bărbatului, fosta lui soţie a primit plicuri cu bani, în valoare de 7.000 de euro.

Mama fetiţelor, Irina Lucidi, a făcut miercuri un apel, cerând oricui are veşti despre fetiţe să o anunţe. Lucrările de construcţie a autostrăzii care leagă Sicilia de Calabria vor fi păzite de armată, anunţă cotidianul La Repubblica. De joi, 60 de soldaţi din regimentul „Infanteria Aosta” vor păzi lucrările de construcţie de pe autostrada Salerno – Reggio Calabria. Armata a fost solicitată în urma numeroaselor furturi înregistrate pe şantierele din regiunea Reggio Calabria.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close