„Regina” se află printre liderii sindicali

– Traian Băsescu declară în interviul acordat României Libere că liderii sindicatelor poliţiştilor şi vameşilor ştiu mai multe decât spun în scandalul corupţiei de la punctele de frontieră şi cei reţinuţi ar putea proba că „regina se află printre liderii sindicali”

Totuşi, şeful statului argumentează, pe baza informaţiilor obţinute de la serviciile secrete, că „în cele şase luni de supraveghere nu s-a descoperit nici un transfer de bani spre oameni politici, dar ancheta ne poate rezerva surprize”.

– Documentul pe care l-aţi primit de la SRI în vară şi care a stat la baza operaţiunilor de la punctele de frontieră face referire şi la implicarea unor lideri politici?

T.B.: Nu şi pot să vă dau o veste proastă: în cele şase luni de supraveghere nu s-a depistat nici o legătură directă de transfer de şpagă de la punctele de frontieră către vreun om politic.

– Şi totuşi dvs. aţi spus că speraţi ca operaţiunea să ducă şi spre vârful piramidei politice.

Citeste si:  Nopţile albe ale Guvernului Boc. Lista creditelor

T.B.: Când spun acest lucru mă refer la numirile în funcţii, fiindcă la fel cum se ştia despre vameşi şi poliţişti de frontieră că îşi încasau foloase proprii din trecerea frontierei, la fel se spune despre şefii de vamă sau cei numiţi în funcţii că ar trebui să aibă nişte contribuţii. Sper ca ancheta să ne ducă la astfel de numiri. Eu fac însă o deosebire clară între a da bani să fii numit şi a primi din ce încasează vameşii în fiecare zi. În cele şase luni de supraveghere nu s-a descoperit un transfer de bani spre oameni politici, dar ancheta ne poate rezerva surprize.

Citeste si:  Distrugătorul american "Ross" va intra, din 4 noiembrie, în Marea Neagră

El a sugerat apoi că mita ajungea nu la oameni politici, ci la lideri de sindicat, aceeaşi care, potrivit lui Traian Băsescu, au acuzat implicarea politicului. „Eu cred că suntem în faţa unei reacţii de alt tip, pentru că după cum aţi observat, liderii sindicali au fost cei mai vocali când au vorbit de deturnare, acompaniaţi de trusturile de presă deţinute de Vîntu şi Voiculescu. E ceva putred la mijloc, nu pot pune degetul exact pe rană, dar este clar că ieşirile lor, care încearcă să arate spre zona politică, este un semn că vor să acopere ceva”, a continuat şeful statului.

Citeste si:  Codrin Ştefănescu: Discursul lui Traian Băsescu a reuşit să şocheze o ţară întreagă

Întrebat dacă vrea să spună de fapt că „firele ar duce mai degrabă la liderii sindicali, decât la cei politici”, Băsescu a confirmat. „Dacă rămânem în termeni şahişti, mă tem că regina se află printre liderii sindicali, dar probarea acestui lucru depinde foarte mult de cei care sunt arestaţi, dacă vor recunoaşte„, a acuzat preşedintele.

Totuşi, Băsescu a minimalizat apoi schema şahistă „lansată de un lider de sindicat”. Întrebat unde se ascunde regele, Băsescu a răspuns: „Complicat, n-aş intra în schema lansată de un lider sindical, care a fost şef de cadre la vameşi. Eu nu scot însă oamenii politici în afara jocului, pentru că numirile de şefi se fac cu influenţa oamenilor politici, iar acest lucru este evident, că se petrece aşa”, a susţinut Băsescu.

Citește și
1 Comentariu
  1. Sfinx spune

    Mi se pare ca seful statului a dat o imagine reala a afacerii, dar se vede ca datele nu sunt suficiente ca sa duca mai sus, deocamdata. Totul depinde de declaratiile inculpatilor si a martorilor si de abilitatea anchetatorilor de a-i face sa vorbeasca. Din pacate, legislatia noastra lacunara nu da posibilitatea urmaririi averilor facute prin frauda si ascunse sub numele rudelor chiar si a celor apropiate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata