Kasparov, primul câştigător al emisiunii „Vrei să fii milionar?” de la televiziunea georgiană

Fostul campion mondial la şah Garry Kasparov, în prezent unul din cei mai charismatici lideri ai opoziţiei ruse, a făcut spectacol luni (14 februarie 2011) seara, în cadrul emisiunii ‘Cine vrea 20.000?’, versiunea georgiană a celebrei emisiuni ‘Vrei să fii milionar?’ difuzată de canalul Rustavi-2, relatează marţi Interfax.

Kasparov a câştigat 20.000 de lari (aproximativ 11.000 de dolari) dând răspunsuri corecte la toate cele 15 întrebări din concurs. El a spus că banii sunt destinaţi pentru operaţiile de inimă în cazul a doi copii cu malformaţii. Fostul nr.1 al şahului mondial i-a surprins pe georgieni, fiind primul câştigător al acestei emisiuni difuzate de mai mulţi ani de canalul Rustavi-2. Până la el, niciun concurent nu a reuşit să răspundă corect la toate cele 15 întrebări.

Citeste si:  Aplicaţia românească Trip Journal, premiată la Mobile App World 2010

O singură dată, el s-a aflat în dificultate, însă a apelat la ajutorul soţiei sale Daşa, care i-a sugerat doar un indiciu. ‘Iată ce înseamnă să ai intuiţie! Sunt bucuros că de când moderez această emisiune, am ajuns, iată, în cele din urmă să pot pune şi întrebarea cu numărul 15’ – a exclamat entuziast prezentatorul show-lui tv.
Kasparov a sosit luni în Georgia într-o vizită privată de 5 zile pentru o serie de conferinţe pe tema ‘Provocări geopolitice ale secolului 21’. De asemenea, cu această ocazie, el se va întâlni cu reprezentanţi ai Federaţiei georgiene de şah.

Citeste si:  BBC îşi cere scuze pentru remarcile antimexicane din emisiunea Top Gear
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close