Mic ghid care te-ar putea ajuta să plăteşti o rată mai mică

– Românii apelează la refinanţarea creditului fie pentru a plăti o rată mai mică, fie pentru consolidarea datoriilor lunare într-o singură rată. În ultima perioadă, băncile au renunţat la o serie de comisioane aferente refinanţării

Ca să atragă clienţi noi, dar şi pentru a se asigura că îşi vor recupera banii de la cei cu întârzieri la plata ratelor, tot mai multe bănci renunţă la diferite cos­turi aferente restructurării creditelor. Numai din eliminarea comisionului de ana­liză a dosarului, economia este de apro­ximativ 200 de lei, scrie Gândul.

Citeste si:  Manolescu: Reducerea CAS cu un punct procentual presupune un efort bugetar de un miliard de lei anual

Persoanele care apelează la refinanţare, rescadenţare sau ree­şalonare – cele trei metode folosite de bănci pentru restructurarea împrumutu­rilor – pot câştiga de două ori. Astfel, clien­ţii scapă de anumite comisioane şi pot plăti rate mai mici, în funcţie de soluţia aleasă.

► Millennium Bank, de exemplu, nu percepe comision de analiză a dosarului la creditele de refinanţare. Oferta, valabilă până la finele lunii iunie, se aplică doar la creditele ipotecare contractate pentru refinanţarea altor împrumuturi ipotecare.
►Până la sfârşitul lunii, şi Emporiki Bank are în derulare o promoţie pentru refinanţarea creditelor cu ipotecă, prin care clienţii nu plătesc niciun comision.
► Până pe 28 februarie este valabilă şi oferta GarantiBank de refinanţare a oricărui tip de credit. Banca nu percepe comision lunar de administrare a creditului şi nici comision de analiză a dosarului.
► Şi CEC Bank a eliminat comisionul perceput în cazul restructurării creditelor destinate persoanelor fizice, pentru toate produsele de creditare din oferta curentă.

Citeste si:  Vlădescu: Ne batem cu băncile pentru că cer dobânzi exagerate la titlurile de stat, de peste 8% pe an
Citește și
1 Comentariu
  1. virginia spune

    De ce bancile nu-i ajuta pe toti care fac eforturi uriase pentru a-si achita ratele la timp si nu le da posibilitatea sa stringa toate cardurile de cumparaturi sau credite mai mici intr-unul singur . Daca te duci la banca nimeni nu te sfatuieste cum este mai bine sa faci, nu-ti nici o alternativa, mai ales cele din provincie , pentru ca au multi ofiteri de credite care nu stiu ce sa-ti spuna. MULTUMESC

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata