EUR
4,81 RON
(-0.21%)
USD
4,43 RON
(-0.18%)
GBP
5,73 RON
(+0.09%)
CHF
4,53 RON
(-0.28%)
BGN
2,45 RON
(+0.06%)
BYN
1,99 RON
(+0.41%)
CAD
3,34 RON
(+0.14%)
RSD
0,04 RON
(-0.25%)
AUD
2,93 RON
(-0.03%)
JPY
0,04 RON
(-0.92%)
CZK
0,19 RON
(+0.45%)
INR
0,06 RON
(+0.12%)

 

Preţul de pornire al licitaţiei pentru vânzarea City Mall se ridică la 33 milioane euro

Preţul de pornire al primei licitaţii pentru vânzarea activului City Mall, aflat în procedură de faliment, se se cifrează în jurul sumei de 33 milioane euro, potrivit unui comunicat al Casei de Insolvenţă Transilvania, lichidatorul judiciar al centrului comercial.

Licitaţia va fi una cu strigare competitivă, pornind de la valorile aprobate de Comitetul Creditorilor. Alături de lichidatorul judiciar, care are atribuţia legală de vânzător, din comisia de licitaţie vor face parte şi reprezentanţi ai creditorilor. Prima licitaţie este programată pentru la sfârşitul lunii martie 2011, urmând ca în funcţie de cerere şi ofertă, licitaţii viitoare să fie organizate până în iunie 2011.

‘Deşi societatea a intrat la cererea acţionarilor direct în procedura simplificată a falimentului, împreună cu creditorii am decis menţinerea activităţii curente ,,going concern’ în încercarea de a păstra plusul de valoare al unui bussines în funcţiune. Astfel, acest activ se va vinde ca un bussines în viaţă, reprezentând o premieră în vânzările de acest tip în România’, a declarat managing partner CITR, Radu Lotrean.

Legat de profilul celor care vor participa la licitaţie, potrivit CITR, fonduri de investiţii, investitori din real estate precum şi dezvoltatori de mall-uri şi-au exprimat interesul, oferta de vânzare fiind promovată şi prin intermediul companiilor de consultanţă CB Richard Ellis Group şi Colliers International.

Recent, managementul City Mall a fost preluat de Coldwell Banker Affiliates, iar Implicarea Coldwell Banker Affiliates of Romania în perioada post-vânzare va fi la latitudinea investitorului.
CITR deţine birouri în Bucureşti, Cluj, Alba Iulia, Arad, Braşov, Iaşi, Oradea, Satu Mare, Sibiu, Timişoara, din portofoliul companiei făcând parte Leonardo, Flanco, Diverta, Tiago Malls, Boom, Fortus Iaşi. CITR a gestionat până în prezent un număr aproximativ de 500 de dosare de insolvenţă sau lichidare voluntară, la nivelul întregii ţări.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata