Cum au ajuns mall-urile la tribunal

– Proprietarii de malluri continuă războiul împotriva chiriaşilor. Pe masa judecătorilor apar tot mai multe solicitări de declanşare a procedurii de insolvenţă sau a falimentului pentru diferiţi retaileri locali şi chiar internaţionali, scrie Capital

În majoritatea dosarelor se invocă neachitarea chiriei faţă de proprietar. O parte din retaileri apelează la soluţia insolvenţei, ca măsură protectivă, înainte ca proprietarii de malluri să se sesizeze în instanţă. Situaţia a devenit mai acută anul trecut, din cauza scăderii puterii de cumpărare a populaţiei, cu impact direct asupra vânzărilor derulate de retaileri.

Citeste si:  ONY-IMPEX SRL - notificare privind deschiderea procedurii de faliment

Consultanţii imobiliari locali sunt de părere că în acest an cei mai atacaţi în instanțe vor fi retailerii locali, care nu au nici experienţa şi nici susţinerea brandurilor internaţionale. „În rândul retailerilor internaţionali există susţinere. Aceştia îşi permit să stea pe minus o perioadă mai lungă de timp și în plus au capacitatea să îşi rodeze stocurile“, susţine Răzvan Gheorghe, managing director, Cushman&Wakefield.  „Probabil că acest război va continua şi în acest an, pentru că sincer să fiu există o oarecare tradiţie la retailerii români în a refuza orice fel de dialog. Pe de altă parte, sunt şi proprietari inflexibili. Când nu există înţelegere, se ajunge la situaţii de genul acesta”, a adăugat Răzvan Gheorghe.

Citeste si:  Preşedintele Senatului a primit în 2013 cadouri de aproape 1.500 de euro de la demnitari
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata