Directorii de şcoală cu funcţii politice trebuie să opteze pentru una din aceste calităţi până pe 25 februarie 2011

Directorii şi directorii adjuncţi de şcoli şi licee cu funcţii de conducere politice (preşedinte sau vicepreşedinte de organizaţie) pot opta pentru una din aceste calităţi până pe 25 februarie, a declarat joi (17 februarie 2011) într-o conferinţă de presă secretarul pentru învăţământ preuniversitar din cadrul Ministerului Educaţiei (MECTS), Oana Badea.

Pentru a alege între aceste funcţii, directorii şi directorii adjuncţi au 15 zile de la publicarea în Monitorul Oficial, pe 9 februarie, a Legii Educaţiei. Oana Badea a susţinut că numirea noilor directori va fi făcută prin delegare de către inspectoratele şcolare până la organizarea concursului pentru posturile ocupate. O prioritate a MECTS, după cum susţine Oana Badea, este dimensionarea reţelei şcolare, măsură ce va intra în aplicare de la 1 septembrie 2011.

În acest sens, pentru redimensionarea reţelei şcolare foarte importantă este ideea creării de consorţii şcolare. Astfel, dacă în două comune există două şcoli, prin constituirea consorţiului nicio şcoală nu va dispărea, dar la una din ele se va preda pentru clasele V-VI , iar la cealaltă pentru clasele VII-VIII. Oana Badea a precizat că ministerul doreşte reducerea pe cât posibil a învăţământului simultan la clasele I-IV, dar şi la gimnaziu. „Şcolile aflate într-un consorţiu îşi vor păstra personalitatea juridică”, a punctat secretarul de stat.

Potrivit reprezentantului MECTS, începând tot de la 1 septembrie, sistemul va permite salarizarea corespunzătoare şi pentru absolvenţii de facultăţi de profiluri nepedagogice care predau. Oana Badea a mai spus că în Monitorul Oficial de joi vor fi publicate trei instrucţiuni privind decontul navetei cadrelor didactice, titularizarea la nivelul unităţii de învăţământ a profesorilor care au luat la concursul naţional de titularizare o notă mai mare sau egală cu 7,00, dar şi o altă instrucţiune privind statutul cadrelor didactice care au solicitat prelungirea predării la catedră peste vârsta de pensionare.

În aceste cazuri, toţi profesorii care au primit acceptul consiliului de administraţie vor putea preda şi rămâne astfel la catedră şi în anul şcolar 2011-2012.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata