Completul care judecă dosarul „Trofeul calităţii”, recuzat de Irina Jianu

Completul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), care judecă dosarul „Trofeul calităţii”, a fost recuzat vineri (18 februarie 2011) de fostul director al Inspectoratului Teritorial în Construcţii, Irina Paula Jianu, pe motiv că nu poate avea parte de un proces echitabil.

„Clienta mea consideră că nu poate avea parte de un proces echitabil având în vedere atitudinea părtinitoare a judecătorilor pe tot parcursul procesului şi modul în care au fost desemnaţi acest complet de judecată”, a susţinut avocatul Gabriela Ghiţă, care o reprezintă pe Irina Jianu. Tot la termenul de vineri fostul premier Adrian Năstase a depus un protest public privind modul în care au fost dispuse probele în apărare.

Citeste si:  CSM acuză MJ de propagandă, manipulare a opiniei publice şi că adoptă tactica "acoperirii cu hârtii"

„Mi-au fost admişi numai cinci martori în apărare faţă de cei 970 ai acuzării. Credeţi că aceasta respectă principiul egalităţii armelor?”, a spus avocatul Ioan Cazacu, cel care îl reprezintă pe Adrian Năstase. Judecătorul i-a pus în vedere avocatului că aceste proteste publice nu au nici o însemnătate din punct de vedre procedural şi degeaba le depun în dosarul cauzei.

„Credeţi că dacă puneţi dumneavoastră proteste publice la dosar noi le citim?”, a spus preşedintele completului de judecată, Ionuţ Matei. Un alt complet de judecată ia în discuţie cererea de recuzare formulată de inculpat, procesul urmând să continue cu acelaşi complet dacă recuzarea va fi respinsă sau cu altul în cazul în care va fi admisă.

Citeste si:  Noi taxe judiciare de timbru
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close