Culmea mediului: Guvernul investeşte 30 de milioane de euro în spaţii verzi la sate

– Guvernul a alocat 30 de milioane de euro pentru înfiinţarea de spaţii verzi la sate, printr-o hotărâre de guvern adoptată pe 9 februarie. Suma face parte dintr-un total de 53 de milioane de euro alocaţi pe 2011 pentru realizarea de spaţii verzi în circa 280 de localități din ţară. Din acestea, 80 sunt oraşe (cu circa 23 de milioane de euro alocaţi) şi 200 sunt sate (cu 30 de milioane de euro alocaţi).

Banii vin de la Ministerul mediului şi sunt obţinuţi din taxa de primă înmatriculare. Cele mai mari sume pentru proiectele comunale de „îmbunătăţire a calităţii aerului prin amenajarea de spaţii verzi” ajung la 250.000 de euro pe fiecare proiect, potrivit cursdeguvernare.ro.

Citeste si:  Tăriceanu: Calculele colegilor mei indică faptul că vor fi peste 240 de voturi pentru moțiune

Cele mai multe dintre comunele în care guvernul pompează milioane de euro pentru plantări de spaţii verzi au chiar prea mult spaţiu verde, dar nu au asfalt.

Guvernul îşi motivează investiţiile realizate în cadrul Programului naţional pentru îmbunătăţirea calităţii mediului prin faptul că România trebuie să asigure 26 metri pătraţi de spaţii verzi pe cap de locuitor în fiecare localitate, până la sfârşitul anului 2013, conform directivelor Uniunii Europene şi legislaţiei în vigoare.

Citește și
1 Comentariu
  1. MALIBU spune

    SI TOTUSI……….LU’ COANA FRUNZA NU-I PLAC AUTOSTRAZILI…..TOT INAINTE!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata