De ce s-au suspendat licitaţiile pentru trei tronsoane de autostradă?

– Firma care a făcut studiile de fezabilitate pentru trei din cele patru tronsoane de autostradă susţine că acestea nu i-au fost plătite de către Compania de Autostrăzi şi ca urmare a blocat licitaţiile în justiţie, scrie România Liberă

Construirea ultimilor 254 de kilometri de autostradă situaţi între Nădlac şi Sibiu, ultimii pentru care nu au fost selectaţi încă executanţii lor, ar mai putea dura luni bune. Firma germană DIWI Consult International a blocat la Tribunalul Bucureşti licitaţiile pentru realizarea a trei tronsoane din cele patru, anume cele pentru Orăştie-Sibiu, Lugoj-Deva şi Nădlac-Arad, cu o lungime totală de 220 km. Studiul de fezabilitate (SF) pentru al patrulea tronson a fost făcut de firma Scetauroute.

Citeste si:  Bâtă de baseball vândută pentru 575.912 dolari

Oficial, motivul Transporturilor este că „valoarea şi complexitatea procedurilor de achiziţie publică” au determinat un număr ridicat de clarificări la documentaţia de atribuire, care trenează licitaţiile. Formularea răspunsurilor la solicitări ar obliga Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) la amânarea licitaţiilor până la începutul lunii următoare. În realitate, DIWI acuză faptul că nu i-au fost plătite studiile, parte a documentaţiei de licitaţie, şi s-a adresat justiţiei.

Citește și
2 Comentarii
  1. TIMISOREANUL spune

    Cu nemti nu va merg ….baetilor !!!…asa stie statul sa plateasca !!..cand vrea el !!

  2. MALIBU spune

    BAI OAMENI BUNI…CEASCA A FACUT METROUL CHIAR DACA AMERICANII (DE LA FIZXIABILITATE)SPUNEAU „NU”, A FACUT 90% DIN DUNARE-MAREA-NEGRA=CANALUL, A FACUT DAMBOVITA……..DDA DA-MA „IN COLO SA” COMPANIA ASTA DE DRUMURI SI MINISTERUL TRANSPORTURILOR IN ROMANIA NU MAI POT FACE NIMIC…LA DRACU!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata