„Milioane de dolari şi euro”, în ascunzătorile preşedintelui tunisian înlăturat de la putere

Ascunzători secrete, conţinând sume importante de bani, aur şi diamante au fost descoperite de serviciile speciale tunisiene, în urma unei percheziţii efectuate în palatul preşedintelui tunisian Zine al-Abidine Ben Ali, înlăturat în luna ianuarie 2011 de la putere, relatează duminică Reuters, cu referire la o emisiune difuzată de televiziunea de stat din Tunisia.

Pe timpul când se afla la putere, acesta îşi amenajase mai multe ascunzători secrete în bibliotecă. Valoarea bunurilor descoperite nu a fost încă estimată, dar televiziunea tunisiană a informat că au fost descoperite ‘milioane de dolari şi euro’. Se aşteaptă ca valorile găsite să fie transferate spre a răspunde nevoilor populaţiei.
Anterior, guvernul interimar din Tunis declarase că intenţionează să utilizeze bunurile aparţinând lui Ben Ali în lupta împotriva sărăciei, însă Elveţia, Canada şi ţări din Uniunea Europeană au îngheţat conturile bancare ale fostului preşedinte.

Zine al-Abidine Ben Ali a condus Tunisia din noiembrie 1987. În decembrie 2010, la Tunis au început ample acţiuni de protest ale oamenilor nemulţumiţi de condiţiile sociale, corupţia endemică şi şomajul galopant. În zilele fierbinţi ale revoltelor, Ben Ali, împreună cu familia sa au fugit în Arabia Saudită, iar la o zi după fuga sa i-au fost retrase prerogativele.
Potrivit datelor ONU, în timpul tulburărilor din Tunisia, 219 persoane şi-au pierdut viaţa şi încă 510 au fost rănite. Daunele materiale provocate statului de ‘revoluţia iasomiei’ au fost estimate la 1,6 miliarde de euro.

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.