Crina Popescu s-a întors din Antarctica, unde a doborât alte recorduri mondiale

Alpinista Crina ”Coco” Popescu (16 ani) a revenit marţi (22 februarie 2011) după-amiază la Bucureşti, după cea mai importantă expediţie a sa, intitulată ”Antarctica 2010-2011”.

A fost prima expediţie în care nu a fost însoţită de tatăl şi antrenorul ei, Liviu Popescu, şi în care au fost doborâte mai multe recorduri mondiale pentru România. Crina a devenit cel mai tânăr alpinist din lume şi prima femeie din lume care încheie circuitul ”7 Volcanoes”, cei mai înalţi vulcani de pe cele 7 continente, după ce a escaladat vârful Muntelui Sidley (4.285 m), în Antarctica, pe 24 ianuarie 2011.

Apoi, Crina este şi cea mai tânără alpinistă din lume care a urcat pe Mt. Vinson (4.892 m) din Antarctica, performanţă reuşită în ziua de 4 ianuarie 20100, când a escaladat cel mai înalt vârf al continentului. Crina ”Coco” Popescu este membră a Clubului Sportiv Montan Altitudine, afiliat Federaţiei Române de Alpinism şi Escaladă şi Maestră a Sportului din anul 2009.

Alpinista declarat la sosire, pe Aeroportul Internaţional ”Henri Coandă”: „Când ajung sus în vârf, scot steagul României, mă gândesc la cei de acasă, la oamenii care mă susţin mereu. Cel mai greu este în timpul antrenamentelor, când suntem în expediţii, ne bucurăm de ceea ce vedem şi ceea ce realizăm”. Coco a precizat, pentru numeroşii ziarişti prezenţi la aeroport, că primele sale obiective de acum încolo sunt şcoala şi recuperarea după această expediţie aparte.

La aeroport, alpinista a fost întâmpinată de numeroşi suporteri, care ţineau un banner şi steguleţe tricolore, toate cu următorul înscris: „Coco, îţi mulţumim că ne-ai arătat ce înseamnă România”. Participarea sa la expediţiile internaţionale a fost susţinută de Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret. Născută la Râşnov, Crina Popescu escaladează munţii de la 6 ani, alături de tatăl ei.

Crina ”Coco” Popescu a fost desemnată sportiva anului trecut, de Federaţia Română de Alpinism şi Escaladă. Ea a urcat pe parcursul anului 2010 nu mai puţin de 4 vârfuri de pe glob în cadrul circuitelor ”Seven Volcanoes” şi ”Seven Summits”: vulcanii Giluwe în Papua şi Pico de Orizaba din Mexic şi cei mai înalţi munţi din Oceania şi America de Nord: Carstensz Piramyd, respectiv McKinley.

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.