Orange va plăti 64.250 euro unui abonat

Operatorul de telefonie mobilă Orange trebuie să-i plătească unui client 64 250 euro pentru că l-a silit să-şi schimbe opţiunea internet, fără ca acesta să vrea, informează site-ul maxisciences.com.

Faptele datează din 2003 şi Curtea de Apel din oraşul Rennes a dat verdictul. În 2003, un client al Orange avea o opţiune Orange Fără Limită, pentru care plătea 6 euro pe lună şi care-i permitea să navigheze nelimitat pe internet de pe telefon.
Dar, când clientul a schimbat telefonul, Orange l-a obligat să aleagă altă opţiune, la un preţ echivalent, lucru pe care abonatul l-a refuzat. A depus plângere împotriva Orange, care-i datorează astăzi 64 250 euro.

Citeste si:  Depozitele populaţiei în bănci au scăzut

Expertul desemnat de Curtea de Apel a considerat că oferta Orange Fără Limită era compatibilă cu noul telefon al clientului, contrar a ceea ce i-a spus operatorul. De altfel, opţiunea fiind pe durată nelimitată, Orange nu putea să-i pună capăt fără consimţământul clientului.
Ţinând seama că plângerile se înmulţesc la adresa operatorilor de pe piaţa telecomunicaţiilor, decizia Curţii de Apel din Rennes ar putea constitui un precedent, încheie maxisciences.com.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close