Traian Băsescu solicită conducerii MAI să treacă imediat la o evaluare a celor desemnaţi în funcţii de conducere

Preşedintele Traian Băsescu a solicitat marţi (22 februarie 2011) conducerii MAI să treacă imediat la o evaluare a celor desemnaţi în funcţii de conducere, denunţând, în context, numirile pe criterii politice.

„Cer să se treacă imediat la o evaluare a celor care sunt evaluaţi în funcţii de conducere”, a spus preşedintele la bilanţul MAI. Traian Băsescu a afirmat că unul dintre elementele fundamentale în procesul de restructurare al Ministerului Administraţiei şi Internelor nu este schema clasică prin care se „învârt căsuţe” în organigramă, subliniind că el nu va putea fi păcălit în acest fel.

Citeste si:  Traian Băsescu/spionajul american: "E foarte greu să faci din băieţii ăştia de la serviciile secrete măicuţe"

Preşedintele a punctat „slăbiciunile care fac posibilă interferarea în actul de comandă”, acestea venind în special de la nivel judeţean şi sindical. „Am datoria să atrag atenţia pe un subiect pe care l-am discutat în 2005 la SRI. Orice numire care se face cu sprijin politic la nivel judeţelor nu face decât să vă decredibilizeze.

De aceea, dacă evaluarea personalului trebuie să fie făcută, ea trebuie să înceapă nu numai la subofiţeri, la agenţi, ci în primul rând trebuie să înceapă cu cadrele de conducere din minister la nivel judeţean Este greu pentru un şef de inspectorat judeţean să se impună în faţa subordonaţilor, în faţa sindicatelor, când el profesional este şubred şi a fost numit cu sprijinul organizaţiei de partid din judeţul X şi va pleca odată cu respectivul partid de la guvernare din funcţie…

Citeste si:  Seismele de la Izvoarele sunt de origine tectonică, susţine specialistul INFP Mihai Diaconescu

Vreau să pulverizaţi grupurile de crimă organizată de la nivel judeţean şi zonele unde duce protecţia acestor grupuri”, a spus preşedintele.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close