EUR
4,85 RON
(-0.15%)
USD
4,36 RON
(+0.58%)
GBP
5,39 RON
(+0.03%)
CHF
4,53 RON
(+0.06%)
BGN
2,48 RON
(-0.38%)
BYN
1,81 RON
(+0.45%)
CAD
3,17 RON
(+0.57%)
RSD
0,04 RON
(-0.13%)
AUD
2,89 RON
(+0.66%)
JPY
0,04 RON
(+0.37%)
CZK
0,18 RON
(-0.22%)
INR
0,06 RON
(+0.41%)

Cine protejează taximetria ilegală din Capitală

– Aproximativ 2.000 de taximetrişti practică ilegal această meserie în Bucureşti. Culmea este că această afacere, care se ridică la cel puţin 1,5 milioane euro lunar, se desfăşoară chiar sub ochii poliţiştilor, scrie România Liberă

Legea taximetriei precizează foarte clar că maşinile taxi au voie să efectueze transport public de persoane doar în localitatea în care au primit autorizaţie. Numai la cererea clientului, şoferii au voie să efectueze o cursă din localitatea pentru care au fost autorizaţi către o alta, dar nu au voie să facă taximetrie în alt oraş.

Cu toate acestea, de câţiva ani, în jur de 2.000 de taximetrişti, care au primit autorizaţii pentru mai multe localităţi din judeţul Ilfov, lucrează nestingheriţi în Capitală. Brigada Poliţiei Rutiere, care ar trebui să-i amendeze şi să le ridice numerele de înmatriculare şi talonul maşinii, tolerează această afacere, dovadă fiind puţinele amenzi acordate până acum în acest domeniu.

Pentru a demonstra faptul că taximetria ilegală se desfăşoară în Capitală nestingherită de nimeni, am realizat următorul experiment: m-am aşezat în faţa sediului Poliţiei Naţionale Rutiere şi am chemat prin telefon un taxi cu autorizaţie de Ilfov, aparţinând companiei Pelicanul. În câteva minute a sosit un Logan de la această firmă care avea scris pe portieră numărul autorizaţiei, 020, şi faptul că aceasta era obţinută în Voluntari, judeţul Ilfov. Fără să se teamă de faptul că ar putea fi sancţionat de agenţi, şoferul a acceptat comanda şi m-a dus exact în faţa sediului central al Brigăzii de Poliţie Rutieră Bucureşti. Din dialogul purtat cu şoferul, reiese clar că taximetriştii nu au nici un motiv de teamă.

Citește și
1 Comentariu
  1. CLAUDIU spune

    pai cum sa le fie teama daca la ei actionari sunt elena udrea sorin oprescu si cocos,problema este ca nu poate dovedi nimeni ca ei sunt actionari,puteau dovedi numai daca autorizatiile erau pfa ptr ca atunci candeste pfa in talonul masinii scrie numele propietarului,sa vedeti fostul taxi golden blitz care este tot al lui elena udrea actual taxi nord care are cateva loganuri si folosesc un tarif ilegal 1.29 lei pe km avand in vedere ca tariful minim dat de primarie este 1.39 iar maxim 3.5 lei km,daca o sa va uitati atent la numarul de tel dupa taxi nord o as observati ca este nr de tel la fosta companie de taxi rodel taxi iar in talonul lor scrie rodel taxi.te uiti acum la tv pe realitatea si observi ca nu zic nimic de miting,daca era un miting contra pdl toata ziua nu vedeai decat asta!o zi buna sa aveti!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata