Medicii de familie au câştigat procesul împotriva autorităţilor române pe Contract-Cadru 2010

Medicii de familie au câştigat procesul împotriva autorităţilor române pe Contract-Cadru 2010, potrivit Paginamedicala.ro.

Un număr de 14 organizaţii de medicină de familie şi-au găsit dreptatea în justiţie, după ce au dat în judecată Guvernul României, Ministerul Sănătăţii (MS) şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) pentru a anula 6 articole prevăzute în Contractul-Cadru (Co-Ca) 2010, întrucât contraveneau cu activitatea medicilor de familie.

Procesul a început anul trecut în mai, iar sentinţa Curţii de Apel Bucureşti, s-a pronunţat anul acesta, pe 26 ianuarie. Actul a dat câştig de cauza celor 14 organizaţii de medicină de familie. Potrivit sentinţei se ‘anulează dispoziţiile art. 5 al.2, art.16 lit. h, art. 20 al.2, art. 23 al.2, art. 40 lit. c şi art. 28 din Contractul-Cadru aprobat prin HG nr. 262/2010’. Hotărârea Curţii este executorie de drept, prin urmare casele judeţene de asigurări trebuie să modifice Contractul-Cadru pe 2010.

Citeste si:  TASNIK WOOD SRL - notificare privind deschiderea procedurii de insolvenţă

După mai multe termene lunare, sentinţa a fost pronunţată, cele 14 organizaţii obţinând o primă victorie mare în justiţie. „Am spus de la început că nu ne garantează nimeni câştigul. Dar articolele au fost anulate, aşa că vor trebui scoase din Contract, chiar dacă va fi recurs. Este prima dată, în domeniul nostru, când se atacă un act legislativ în justiţie şi avem câştig de cauză!”, a precizat reprezentantul Asociaţiei Medicilor de Familie din judeţul Botoşani, dr. Paul Şerban.

Articolele care vor fi anulate din Contractul-Cadru aprobat prin HG nr. 262/2010 se referă la programul de lucru al medicilor de familie, la datoriile pe care le au de achitat Casei, precum şi la numărul de contracte pe care le poate încheia un medic de familie cu Casa. Societatea Naţională de Medicina Familiei a angajat o casă de avocatură, care a depus în justiţie cererea de suspendare a Co-Ca 2011-2012.

Citeste si:  NUT FOREST SRL - notificare privind deschiderea procedurii de faliment
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close