Grecia exclude vânzarea insulelor pentru a-şi achita datoriile

Grecia nu va vinde nici una din insulele sale mediteraneene pentru a-şi reduce datoria, deoarece ele fac parte din moştenirea culturală a ţării şi sunt importante pentru turism, a afirmat joi (24 februarie 2011) premierul elen George Papandreou, transmite Reuters.

Răspunzând campaniei interminabile a tabloidului german ‘Bild’, potrivit căreia Atena ar trebui să ia în considerare vânzarea unora din principalele sale insule, oficialul elen a declarat într-un interviu acordat publicaţiei germane că insulele nu sunt de vânzare.
‘Este exclusă orice procedură asemănătoare’, a răspuns Papandreou la întrebarea privind vânzarea insulelor. Acesta a adăugat: ‘Pur şi simplu trebuie să înţelegeţi cât de importante sunt aceste insule pentru Grecia şi pentru istoria Greciei. Am cheltuit sume enorme în bugetele de apărare pentru a asigura paza acestor insule din apropierea coastei Turciei’.

Citeste si:  Femeile îşi petrec doi ani din viaţă machiindu-se

‘Bild’, cel mai bine vândut ziar din Germania, desfăşoară de aproape un an o campanie pentru ca Grecia să ia în considerare vânzarea insulelor, ca un mod de a-şi reduce datoria. Sondajele de opinie arată că majoritatea germanilor se opun ca din banii contribuabililor să fie ajutate ţările cu datorii mari, inclusiv Grecia.
Papandreou a explicat că înţelege de ce germanii nu sunt încântaţi de pachetele de salvare acordate statelor din zona euro şi le-a mulţumit că au luat parte la aceste împrumuturi. De asemenea, premierul elen a subliniat că Grecia a primit credite şi nu cadouri. ‘Acestea sunt împrumuturi şi noi plătim dobândă pentru ele, nu sunt cadouri’.

Citeste si:  Prefectul Capitalei propune interzicerea magazinelor etnobotanice
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close