Parlamentar britanic acuzat de un rival politic că a făcut deplasări în scop sexual în România

Un parlamentar britanic liberal democrat a fost acuzat că este pedofil, în cadrul unei campanii de denigrare iniţiată de un rival politic în timpul alegerilor generale din 2010, relatează Daily Mirror şi BBC.

Les Cummings a tipărit fluturaşi despre Mike Hancock, 64 de ani, în care se afirmă că acesta a întreţinut relaţii sexuale cu o fată de 14 ani şi a făcut deplasări în scop sexual în România. Luni, în faţa unei instanţe, Cummings (66 de ani) a recunoscut că răspândea materialele defăimătoare în localitatea Portsmouth (sudul Angliei) atunci când a fost arestat, la 28 iulie. Chiar dacă nu există dovezi pentru afirmaţiile făcute de Cummings, acesta a negat în faţa unei instanţe că a făcut acuzaţii false.

Citeste si:  Al-Qaida ameninţă Germania; SUA îşi avertizează cetăţenii care se află pe teritoriul german

Cummings este în prezent acuzat că a făcut declaraţii false la adresa lui Mike Hancock, cu scopul de a afecta rezultatul alegerilor din circumscripţia Portsmouth South.
În fluturaşii distribuiţi, Cummings îl acuza pe Hancock – care a fost reales în funcţia de deputat pentru circumscripţia electorală respectivă – că avut o aventură cu o fată de 14 ani.

În fluturaşii distribuiţi în luna aprilie se afirma în mod eronat că fata a rămas însărcinată şi că Hancock a fost văzut sărutând-o într-un cazinou. De asemenea, fluturaşii pretindeau în mod fals că Hancock a întreţinut relaţii sexuale cu o fată din România în timpul unei activităţi caritabile desfăşurate pentru ONG-ul Mencap în respectiva ţară, a aflat instanţa.
Pe de altă parte, deşi Hancock a admis în faţa instanţei că a avut legături extraconjugale, el a precizat că nu a avut niciodată vreo relaţie de natură sexuală cu o persoană mai tânără de 17 ani, în Marea Britanie sau în străinătate.

Citeste si:  R&A TOPAZ IMPEX SRL - notificare privind deschiderea procedurii de insolvenţă

Cummings a fost candidat independent pentru Justice and Anti-Corruption Party, atât pentru locul de parlamentar pentru circumscripţia Portsmouth South, cât şi pentru un loc în Consiliul Municipal din Portsmouth, însă în ambele cazuri a pierdut. Cummings ar fi aflat de „zvonurile” privind deplasarea lui Hancock în România de la agentul său electoral, Leo Ciccarone. Procesul continuă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close