EUR
4,84 RON
(-0.04%)
USD
4,44 RON
(0%)
GBP
5,40 RON
(0%)
CHF
4,57 RON
(+0.02%)
BGN
2,47 RON
(-0%)
BYN
1,85 RON
(0%)
CAD
3,17 RON
(0%)
RSD
0,04 RON
(0%)
AUD
2,90 RON
(-0%)
JPY
0,04 RON
(-0%)
CZK
0,18 RON
(-0%)
INR
0,06 RON
(-0%)

Parteneriat pentru îngrijirea celor cu boli incurabile

Hospice Casa Speranţei şi MerckSharp&Dohme au anunţat joi (24 februarie 2011) un parteneriat cu efecte pe termen lung ce are ca scop îmbunătăţirea şi extinderea serviciilor de asistenţă specializată destinată pacienţilor cu boli incurabile şi terminale.

Parteneriatul constă în acordarea de către MSD a unei finanţări de 127.000 dolari pentru Hospice Casa Speranţei în vederea dezvoltării unei strategii de accelerare a accesului pacienţilor oncologici sau cu alte boli incurabile la servicii de îngrijiri paliative.
„În România, aproximativ 500.000 de pacienţi sunt diagnosticaţi cu cancer, 70% din cazuri fiind în stare incurabilă. Este o realitate tristă faptul că doar 5% din pacienţii români diagnosticaţi cu cancer au acces la servicii paliative.

MSD înţelege nevoile pacienţilor şi susţine sistemul de sănătate românesc, investind semnificativ în diferite programe care facilitează accesul pacienţilor la schemele de tratament de care aceştia au nevoie, la comunicare şi educaţie medicală. Parteneriatul cu Hospice Casa Speranţei va reprezenta un punct de plecare în dezvoltarea unei strategii care să permită preluarea şi integrarea mai rapidă a îngrijirilor paliative în sistemul public de sănătate” a declarat Agata Jakoncic, director regional al MSD Balkan Region.

Deşi majoritatea pacienţilor diagnosticaţi cu cancer preferă îngrijirea la domiciliu, există şi situaţii în care internarea este necesară atunci când starea pacientului necesită tratamente şi îngrijiri sub supraveghere medicală continuă. În prezent, Hospice „Casa Speranţei” acordă îngrijiri la peste 150 de bolnavi adulţi şi peste 150 de copii cu boli incurabile într-un mediu pe care şi-l pot alege singuri în funcţie de stadiul în care se află boala: tratament la domiciliu, în secţii cu paturi sau în centre de zi.

Pentru tratamentul în unitatea spital, Hospice Casa Speranţei dispune de 3 saloane cu patru paturi şi un salon cu un singur pat, pentru cazurile mai grave. Preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Vasile Astărăstoae, a declarat că îngrijirile paliative au două elemente esenţiale pentru o persoană în suferinţă – asigurarea calităţii vieţii şi demnitatea persoanei umane. Acestea depind de sistemul de sănătate, care are obligativitatea să asigure o asistenţă medicală completă, medicală, spirituală până la sfârşitul vieţii.

Preşedintele CMR spune că aceste servicii trebuie dezvoltate aşa cum este trecut şi în documentele europene, subliniind că acestea implică un efort comun atât al organizaţiilor nonguvernamentale dar mai ales din partea instituţiilor statului care trebuie să creeze condiţii pentru un astfel de sistem. Reprezentanţii Hospice spun că vor lua în calcul organizarea unor astfel de centre pentru îngrijiri în clădirile unde se vor desfiinţa spitale.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata