EUR
4,81 RON
(-0.21%)
USD
4,43 RON
(-0.18%)
GBP
5,73 RON
(+0.09%)
CHF
4,53 RON
(-0.28%)
BGN
2,45 RON
(+0.06%)
BYN
1,99 RON
(+0.41%)
CAD
3,34 RON
(+0.14%)
RSD
0,04 RON
(-0.25%)
AUD
2,93 RON
(-0.03%)
JPY
0,04 RON
(-0.92%)
CZK
0,19 RON
(+0.45%)
INR
0,06 RON
(+0.12%)

 

Crin Antonescu consideră un „obiectiv realist” suspendarea preşedintelui

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, susţine că schimbarea preşedintelui şi a Guvernului nu sunt nişte lucruri ‘nerealiste’, ci obiective ale Uniunii Social-Liberale.

Fostul preşedinte Ion Iliescu, liderul de onoare al PSD, a calificat, duminică, la Europa FM, drept ‘un plan irealist’ suspendarea preşedintelui Traian Băsescu. ‘Nimeni dintre noi, dintre liderii partidelor care compun USL nu a spus că e sigur ca la data cutare vom putea schimba preşedintele sau Guvernul. Am spus doar că dorim şi că e bine să facem asta cât de repede se va putea.

E de altfel şi o idee pe care domnul, Iliescu o reia de multe ori, n-avem aici divergenţe. Eu cred că este un obiectiv realist, fără să pot garanta pentru că nu depinde de noi când se va realiza asta şi pentru a grăbi aceste lucruri, pentru a putea găsi o metodă mai rapidă decât alegerile de la sfârşitul lui 2012, am constituit USL’, a spus Antonescu. El a adăugat, că e posibil ca liderului de onoare al PSD i s-a părut că cineva este extrem optimist în legătură cu această problemă ‘şi a dorit să-l tempereze’.

„Intenţia şi dorinţa e una, iar realitatea politică e alta. Mie mi s-a părut cam pripită această chestiune. Altminteri, sigur, dacă privim starea de spirit a populaţiei, populaţia ar aştepta o schimbare mai rapidă. Dar ne aflăm în cadrul unor reguli de funcţionare a democraţiei. Nu se poate genera o astfel de schimbare fără să realizezi o majoritate parlamentară necesară. Nu avem o astfel de majoritate, din contra”, a declarat Ion Iliescu, la Europa FM.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata