La ce se uită Warren Buffett când iese la cumpărărturi de companii cu 38 mld. dolari în buzunar

– Legendarul investitor Warren Buffett se află în căutare de achiziţii pentru a-şi pune la lucru cele 38 de miliarde de dolari cash pe care le deţine, conform scrisorii adresate acţionarilor Berkshire Hathaway, compania sa de investiţii, potrivit agenţiei de presă Thomson Reuters (citata de ZF.ro.

Cel mai important obiectiv al Berkshire va fi extinderea operaţiunilor din afara segmentului asigurărilor. Buffett, supranumit şi „Oracol din Omaha”, a declarat că Berkshire va avea nevoie de „mai multe achiziţii importante” pentru a-şi realiza obiectivul. „Ne-am reîncărcat arma şi de-abia aştept să apăs pe trăgaci”, scrie Buffett.

Citeste si:  Central bank keeps key interest rate at 6.25pct per annum

În ceea ce priveşte criteriile după care îşi realizează achiziţiile, Buffett a inclus o listă a acestora în cadrul scrisorii adresate acţionarilor Berkshire.

Acestea sunt:

1. Operaţiuni importante (câştiguri de cel puţin 75 milioane de dolari dacă firma nu se încadrează într-una din diviziile existente ale Berkshire)
2. Putere demonstrată de a genera câştiguri (proiecţiile nu ne interesează, nici situaţiile care implică o redresare)
3. Companii cu un ROE solid şi un nivel redus sau inexistent al îndatorării
4. Companii cu management existent (nu venim noi cu el)
5. Companii simple (dacă este prea multă tehnologie, nu putem să o înţelegem)
6. Companii care să vină cu un preţ (nu vrem să pierdem timpul discutând despre o tranzacţie când preţul nu este cunoscut)

Citeste si:  OUG: Banii din vânzarea imobilelor RA-APPS împărţiţi - 50% la bugetul de stat, 50% la Regie

Sursa: ZF.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata