Sergiu Băhăian, trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru înşelăciune de aproximativ 700.000 euro

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au dispus trimiterea în judecată a lui Sergiu Băhăian şi a altor 5 inculpaţi pentru mai multe infracţiuni, printre care şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, producând un prejudiciu în valoare de aproximativ 700.000 euro.

Potrivit unui comunicat al DIICOT transmis luni (28 februarie 2011) alături de Sergiu Băhăian au mai fost deferiţi justiţiei Dan Negureanu, Edward Marian Mărculescu, Gheorghe Vasilache, Călin Mircea Roşu şi Fluture Ţene, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Citeste si:  ALAVILL SRL - notificare privind deschiderea procedurii de faliment

„În sarcina acestora s-a reţinut că au constituit un grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, constând în aceea că, prin folosirea de acte false, au indus şi menţinut în eroare opt societăţi comerciale din Bucureşti şi judeţele Argeş, Braşov şi Prahova”, se arată în comunicat.
Procurorii DIICOT au constatat că inculpaţii determinau persoane cu o situaţie materială precară să preia societăţi comerciale, ca asociat unic şi administrator, administrarea în fapt fiind realizată însă de către liderii grupării.

Citeste si:  DECOSTAR SRL - notificarea privind propunerea de intrare în faliment în procedura generală

„După preluarea părţilor sociale erau deschise conturi la unităţi bancare de pe raza municipiului Bucureşti şi erau semnate file CEC şi bilete la ordin, fără a exista disponibil în conturi, aceste mijloace de plată fiind folosite de către inculpaţi pentru a încheia contracte de leasing financiar ce aveau ca obiect autoturisme de lux şi pentru achiziţia de alte mărfuri de la diferiţi agenţi economici”, mai susţin procurorii.
Sursa citată menţionează că membrii grupării au produs un prejudiciu în valoare de aproximativ 700.000 euro. Cauza a fost înaintată Tribunalului Bucureşti spre competentă soluţionare.

Citeste si:  Primul termen pe fond în procesul arbitrilor Serea şi Martiş
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata