EUR
4,85 RON
(-0.15%)
USD
4,36 RON
(+0.58%)
GBP
5,39 RON
(+0.03%)
CHF
4,53 RON
(+0.06%)
BGN
2,48 RON
(-0.38%)
BYN
1,81 RON
(+0.45%)
CAD
3,17 RON
(+0.57%)
RSD
0,04 RON
(-0.13%)
AUD
2,89 RON
(+0.66%)
JPY
0,04 RON
(+0.37%)
CZK
0,18 RON
(-0.22%)
INR
0,06 RON
(+0.41%)

Sorin Oprescu anunţă că va ataca în justiţie bugetul municipalităţii adoptat de CGMB

Primarul general al capitalei, Sorin Oprescu, intenţionează să atace în justiţie hotărârea prin care a fost adoptat luni (28 februarie 2011) bugetul municipalităţii în cadrul şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

„Rămâne să atac în justiţie acest simulacru de buget, pentru că este făcut pe picior în baie”, a afirmat Oprescu. El i-a recomandat şi prefectului Capitalei să procedeze la fel pentru că „este reprezentantul Guvernului în teritoriu şi rămâne de văzut dacă hotărârea de partid este mai puternică decât activitatea în slujba oamenilor”.
Edilul şef a menţionat că în acest moment niciun serviciu la nivelul municipalităţii nu va putea funcţiona normal, iar investiţiile aflate în derulare nu mai primesc finanţare aşa cum prevede legea bugetului de stat.

El a adăugat că amendamentele propuse de grupul PDL din cadrul Consiliului General „sunt absolut halucinante”. Potrivit primarului capitalei, în aceste condiţii vor fi oprite o serie de investiţii aflate în derulare precum modernizarea Stadionului Naţional Lia Manoliu, realizarea diametralei nord-sud Buzeşti-Berzei-Uranus, pasajul care face legătura între Splaiul Independenţei şi Autostrada Bucureşti-Piteşti, Pasajul Splaiul Unirii-Mihai Bravu şi cel de la Şoseaua Pipera peste Barbu Văcărescu.

Totodată, Oprescu a atenţionat asupra posibilei declanşări a procedurilor de infringement pe mediu dacă până în septembrie nu va fi finalizat studiul privind calitatea aerului în Bucureşti. Consilierii PDL şi o parte din cei ai PSD au votat luni în cadrul şedinţei CGMB bugetul capitalei cu amendamentele pe care le-au propus consilierii PDL.
Amendamentele vizau alocarea sumei de 500 milioane de lei pentru subvenţionarea serviciilor furnizării de energie termică şi transportul în comun. Banii au fost alocaţi de la alte cheltuieli care, în opinia consilierilor PDL, nu sunt necesare pentru dezvoltarea oraşului.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata