Cum face Patriciu bani din nămol

– Nămolul sapropelic a devenit o investiție pentru tot mai mulți dintre oamenii de afaceri prezenți în Top 300 Capital. Dinu Patriciu, Josef Goschy și, mai nou, Costel Cășuneanu au luat în concesiune zeci de hectare de teren plin cu nămol terapeutic.

La începutul acestei luni, firma Pa&Co Internațional, controlată de omul de afaceri Costel Cășuneanu a primit de la Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) licența de concesiune pentru explorare a resurselor de nămol terapeutic din perimetrul Movila Miresii, județul Brăila.

„Firma a primit licență cu o durată inițială de un an în vederea cercetării și stabilirii posibilităților de exploatare a resurselor de nămol terapeutic. Taxa anuală care trebuie plătită de Pa&Co Internațional este 1.982 de lei“, declară Mihai Claudius Radu, director general al ANRM.

Omul de afaceri Dinu Patriciu deține, prin firma Marine Resources Exploration International, din 2008, o licență de explorare a nămolului sapropelic din zona Deltei. Este vorba de o suprafață de teren de 9.000 de km pătrați, iar potrivit unor informații vehiculate în presă, omul de afaceri ar avea în plan să utilizeze nămolul pentru obținerea gazului sintetic. Continuarea în Capital.ro

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.