Forţele lui Gaddafi preiau controlul asupra oraşului Marsa el Brega – Libia

Forţele loiale liderului libian Muammar Gaddafi au bombardat şi preluat miercuri (2 martie 2011) controlul asupra oraşului Marsa el Brega, primul semn al unei contraofensive organizate în estul ţării, aflat în mâinile insurgenţilor, transmit Reuters şi AP.

Mai mulţi militari au confirmat luptele de la Marsa el Brega, unde se găseşte un important terminal petrolier, şi preluarea controlului de către forţele lui Gaddafi. Potrivit postului Al Arabiya, acestea au preluat controlul şi asupra aeroportului din regiune. Al-Jazeera a relatat despre bombardamente şi la Ajdabyah, unde se află o bază militară a rebelilor şi o ascunzătoare de arme.

Citeste si:  Criza loveste cu ceva intârziere si Israelul

Colonelul Gaddafi a declarat luni că a dat ordin să fie bombardate numai unităţi militare şi depozite de muniţie. Piloţi militari libieni au afirmat însă că au primit ordine de bombardamente masive, pe care au refuzat să le execute. Întrebat dacă Gaddafi ar putea recurge la bombardarea instalaţiilor petroliere, ministrul italian al industriei, Paolo Romani, a estimat miercuri, la un post de televiziune, că există „o posibilitate reală ca Gaddafi să facă o ultimă tentativă disperată de a se elibera din asediu”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close