EUR
4,83 RON
(-0.01%)
USD
4,07 RON
(+1.41%)
GBP
5,35 RON
(+0.31%)
CHF
4,49 RON
(+0.15%)
BGN
2,46 RON
(+0.69%)
BYN
1,67 RON
(+1.01%)
CAD
3,07 RON
(+0.18%)
RSD
0,04 RON
(-0.06%)
AUD
2,94 RON
(-0.05%)
JPY
0,04 RON
(+0.8%)
CZK
0,19 RON
(-0.42%)
INR
0,05 RON
(+1%)

Independenţii au obţinut în Senat 5 noi locuri în comisii şi 3 funcţii

Independenţii au obţinut, în urma negocierilor pentru repartizarea locurilor şi funcţiilor din comisiile Senatului, 5 locuri noi în tot atâtea comisii şi 3 funcţii, respectiv una de preşedinte al nou înfiinţatei Comisii pentru Afaceri Europene, una de vicepreşedinte la Comisia de Politică externă şi una de secretar la Comisia pentru Sănătate.

Modificările au fost anunţate, miercuri, de liderii de grup, în plenul Senatului. În urma negocierilor, toate grupurile politice au renunţat la cel puţin câte un loc într-o comisie în favoarea independenţilor, iar democrat liberalii au cedat şi două funcţii la nivelul conducerii unor comisii (una de vicepreşedinte şi una de secretar). La nivelul conducerii comisiilor deja existente nu a survenit nicio modificare, niciunul dintre grupurile politice nerenunţând la vreo funcţie de preşedinte.

Democrat liberalii au renunţat la un loc în Comisia pentru Administraţie publică, senatorul PDL Gheorghe David urmând să fie înlocuit de independentul Sever Cibu, precum şi la locul ocupat de senatorul Viorel Badea în Comisia pentru Politică externă, care va reveni senatorului Ovidiu Mărcuţianu. Acesta va prelua şi funcţia deţinută de Badea, cea de vicepreşedinte al comisiei, iar senatorului UNPR Corneliu Grossu îi va reveni funcţia deţinută până în prezent de democrat liberalul Tudor Udriştoiu (care îşi va păstra locul în comisie).

Şi UDMR a renunţat la un loc în Comisia de Apărare, deţinut de ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, în favoarea independentului Serioja Chivu. Opoziţia a pierdut câte un loc în două comisii: social-democratul Cătălin Radu Mardare se va retrage din Comisia pentru buget-finanţe, locul acestuia revenind UNPR-istului Cezar Măgureanu, iar liberalii pierd un loc în Comisia pentru Educaţie, deţinut de senatorul Cristian Ţopescu, care a revenit independentului Corneliu Grossu. Pe baza noului algoritm, PDL şi PSD deţin preşedinţia a câte 6 comisii, PNL are preşedinte la trei comisii, iar UDMR şi UNPR la câte o comisie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata