Ordonanţa privind plata drepturilor salariale câştigate de bugetari în instanţă, adoptată de Senat

Senatorii au aprobat miercuri (2 martie 2011) o ordonanţă de urgenţă care reglementează modalitatea în care va fi efectuată plata drepturilor salariale stabilite în favoarea personalului bugetar, prin hotărâri judecătoreşti emise în perioada 25 mai – 31 decembrie 2010.

Proiectul prevede ca, în anul 2012, să se plătească 34% din valoarea titlului executoriu, iar în 2013 şi 2014 – 33% din valoarea titlului executoriu. Comisia pentru muncă a Senatului a întocmit un raport de respingere a proiectului de lege, însă, în plenul Senatului, acesta a obţinut numai 49 de voturi pentru, în timp ce 62 de senatori au votat împotriva raportului.

Citeste si:  Ponta: Înregistrarea cartelelor preplătite, decisă de CSAT în august 2012, după atentatul din Bulgaria

Astfel, ordonanţa nr. 113/2010 a fost aprobată, în forma iniţiatorului, cu 64 de voturi pentru şi 51 împotrivă. Guvernul, care este iniţiatorul acestui proiect de lege, precizează că ordonanţa este necesară având în vedere „dificultăţile întâmpinate până în prezent în ceea ce priveşte executarea hotărârilor judecătoreşti având ca obiect drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din sectorul bugetar”. Legea este ordinară, iar Senatul este prima Cameră sesizată în acest caz.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata