CNA va trimite postului Prima TV o scrisoare de atenţionare pentru nerespectarea unor prevederi privind protecţia minorilor

Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) au decis, în şedinţa de joi (3 martie 2011) să trimită o scrisoare de atenţionare postului Prima TV pentru nerespectarea unor prevederi audiovizuale privind protecţia minorilor.

CNA a stabilit că, în cadrul emisiunii „Focus” din 26 ianuarie, Prima TV a încălcat prevederi audiovizuale potrivit cărora programele de ştiri şi de actualităţi se supun cerinţelor de protecţie a copiilor şi a vizionării în familie. Membrii CNA au analizat acest caz ca urmare a unei sesizări privind faptul că în emisiunea de ştiri „Focus” a fost relatat cazul unei femei care şi-a făcut casă din prostituţie.

„A fost prezentată o femeie, iar titlul reportajului a fost ceva de genul ‘şi-a clădit o casă din prostituţie’. Au filmat femeia şi fără să i se vadă chipul, dar şi clar, direct, cu tot ce a declarat. Au filmat casa… A fost foarte urât, dar ar fi fost şi mai urât să fie văzut de copii şi tineri, de persoane, care să înceapă să se gândească… la realizarea unei case în acest mod”, se arată în sesizare.

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.