ÎCCJ a respins recursurile a 15 poliţişti de frontieră de la Vama Albiţa

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins miercuri (2 martie 2011) recursurile a 15 poliţişti de la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Albiţa, din judeţul Vaslui, la decizia prin care au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile de Curtea de Apel Bucureşti.

Prin decizia ÎCCJ, Gheorghe Carp, Cătălin Popa, Traian Mazdrag, Marius Frenţescu, Ciprian Cristi Racoviţă, Florin Onilă, George Ionescu, Vlad Polojan, Marius Florin Gavriliţă, Cătălin Bogdan Cherciu, Ionuţ Alin Taragan, Maria Ruxandra Albuşan, Sebastian Marius Ciobanu, Luca Alexandru Lucian şi Gelu Gabriel Marcu vor rămâne în arest preventiv.

Citeste si:  CORODAN COM SRL - notificare privind deschiderea procedurii de insolvenţă

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au emis pe 23 februarie, la propunerea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în total, 32 de mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele unor poliţişti de frontieră de la PTF Albiţa, din judeţul Vaslui, acuzaţi de fapte de corupţie.
Faţă de şeful vămii Albiţa, comisarul de poliţie Daniel Corban, şi alţi şapte poliţişti instanţa CAB a hotărât pe 23 februarie cercetarea în stare de libertate şi a instituit măsura obligării de a nu părăsi ţara pe un termen de 30 de zile.

Citeste si:  PD-L a depus cererea de revocare a lui Mircea Geoană de la şefia Senatului

În acest dosar, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări penale faţă de 40 de lucrători de poliţie de frontieră de la Albiţa, în sarcina cărora s-au reţinut infracţiunile de luare de mită în formă continuată şi sprijinire a unui grup infracţional organizat.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata