Până în primăvara anului 2012 pista aeroportului Braşov – Ghimbav va fi gata

Pista aeroportului internaţional Braşov – Ghimbav va fi gata în primăvara anului 2012, până la alegerile locale, a declarat joi (3 martie 2011) într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu.

„Săptămâna viitoare vom drumul la licitaţie. Cel puţin două firme din străinătate sunt interesate să participe la licitaţie, dar numele acestora nu vi le spun acum. După licitaţie, vom da mai multe amănunte. Dacă nimeni nu ne va băga strâmbe, dacă toată lumea este bine intenţionată, nimic nu se mai poate întâmpla cu construcţia acestui aeroport”, a precizat Căncescu.
În prezent, firma S.C. CASIM SRL din Braşov lucrează la amenajarea terenului pentru pista aeroportului, pentru care Consiliului Judeţean a prevăzut 6,9 milioane de lei dintr-un credit de 14 milioane de euro luat de la BCR.

Lucrările presupun nivelarea terenului şi ridicarea acestuia cu peste trei metri în unele locuri, după cum au precizat, în conferinţa de presă, reprezentanţii firmei. „Este o lucrare prealabilă, ca la fiecare construcţie de aeroport, unde se vor face toate testele de specialitate, conform regulamentelor internaţionale de aeronautică. De asemenea, se vor face lucrări de îndiguiri ale apelor din zonă, tot din creditul luat de Consiliul Judeţean.

Suprafaţa pe care se va construi aeroportul este de 200 de hectare, teren pus la dispoziţie de Primăria Ghimbav. Din punct de vedere tehnic nu s-a schimbat nimic, dar valoarea investiţiei a ajuns la 60 de milioane de dolari, faţă de 100 de milioane de dolari cât era prevăzut în documentaţia firmei canadiene Intelcan, care a dorit, în urmă cu patru ani, să construiască aeroportul, dar care s-a retras din afacere, iar documentaţia acesteia nu mai este valabilă”, a susţinut preşedintele Consiliului Judeţean.

Potrivit lui Căncescu, firma care va câştiga licitaţia pentru construirea aeroportului va veni cu finanţarea, cu proiectul, execuţia şi exploatarea. Pe de altă parte, preşedintele CJ a anunţat că va începe şi licitaţia pentru spitalul pe care Consiliul Judeţean doreşte să îl construiască în localitatea Hărman, la 5 km de Braşov, Căncescu precizând că, deocamdată, doar o firmă din străinătate s-a arătat interesată. „Aeroportul este o afacere, pe când spitalul nu este, şi de aceea firmele pentru spital nu vor veni buluc”, a spus Aristotel Căncescu.

Citește și
1 Comentariu
 1. beer edgar spune

  Buna ziua!

  Stiti, cumva, cate acorduri a incalcat, in Romania si in strainatate, domnul presedinte Aristotel Cancescu?
  Stiti cate NCND-uri semnate cu companii si institutii de prestigiu straine care detin capitaluri si au dorit sa investeasca in proiectul AIBG si, in general, in Romania, a incalcat presedintele CJ Brasov?
  Cunoasteti faptele echipei sale locale brasovene in legatura cu documentele false produse, avansate si utilizate in relatiile cu firmele, companiile si bancile internationale europene si cu autoritatile americane si cu reprezentantii acestora din Europa?
  Aveti idee de natura exacta a legaturilor sale cu domnul Ronald Weissberger, actionar al firmei care nu a facut decat cateva afaceri cu statul nostru, prin cateva ministere, planuri asigurate de domnul general Anghel din Brasov si colegii sai? Cunoasteti ca domnul Weissberger, anuntat ca mare investitor in Brasov, de catre presedintele CJ Brasov, nu si-a achitat chiria pentru locuinta in Canada si nici in Florida?
  Dar despre actiunile domnului Ion Toma, manager al firmei inexistente Intelcan Canada, reprezentanta din Romania, stiti?
  Autoritatile locale din Brasov au cunostinta de faptul ca firma Intelcan Canada, alaturi de grupul de firme ICCO, coordonate de domnii Calin Costan si directorul sau, domnul Doru Acsinte a primit si primeste, in continuare, capitaluri , sub diverse forme, preferential, daca nu ilegal,de la CJ Brasov, DIRECT, prin lucrari asigurate de A.Cancescu, presedintele primind, in schimb, sume in bani pentru consolidarea materiala a proprietatilor sale din Rasnov (ferma/ranch in care detine si exemplare unice de animale exotice din intreaga Lume, asa cum avea sa declare insusi domnul Weissberger, inmarmurit, dupa un party organizat in ranch: „Nici Saddam Hussein nu avea o asemena gradina zoologica, ca aceasta a lui Cancescu!”
  Dar cat bani primeste, domnul presedinte Cancescu, constant, in conturi deschise, sub diverse coordonate, in banci romanesti si internationale, din Romania si din strainatate, inca de pe vremea mandatelor detinute de liberali, prin guvernul condus de C.P.Tariceanu si ministrul Varujan Vosganian, alaturi de alti liberali care l-au „IERTAT” pe presedintele Calin Costan de mare parte din plata datoriilor catre bugetul de stat, dupa ce presedintele ICCO Brasov a divortat? In schimb avantajele au fost rasplatite direct catre presedintele CJ Brasov care si-a extins aria de cooperare media pe banii sustrasi astfel din bugetele statului si a desemnat-o, in continuare, pe doamna Onelia Pescaru in fruntea grupului si a trustului MIX, context in care gestioneaza si opereaza exclusiv asemena bugete prin competenta sa, deci banii publici sustrasi prin filiera descrisa asigura protectia mecanismului clandestin mentionat.
  Dupa ce domnul A.Cancescu a incalcat un contract cu autoritatile americane, in legatura cu Proiectul AIBG, prin care SUA au asigurat, printre altele, suport financiar, politic, strategic, logistic, piete (prin clientii: Aeroflot, Delta, Air France, British Airways, Malev, Austrian Airlines, Lufthansa, Alitalia, Swissair, Fly Emirates etc), pentru ca la Brasov nu „venea decat URSUL din Padure, la Nova, presedintele Cancescu, dupa ce a avut si cateva discutii directe si prin reprezentanti, inclusiv cu Kurt Hofmann, presedintele CJ Brasov, a solicitat sume in bani de la un inalt reprezentant international al unor institutii europene, pentru a primi, in schimb, acces si pozitie in Compania AIBG (Aeroportul International Brasov Ghimbav), asa cum a declarat, in presa din UE Ambasadorul Austriei la Bucuresti, domnul Martin Eichtinger. In plus, ex-partenerii austrieci au blocat accesul echipei domnului Cancescu A. la proiectele Erste Banc si urmeaza anchetele OLAF pentru creditul solicitat, in baza unui dosar international complex, care contine elemente de scoring false si rating ilegal procesat, prin care CJ a primit si utilizat ilegal sume pentru asa-zisului proiect AIBG, garantiile partii romane fiind inexistente (numai datorii = gradul de indatorare al judetului, in urma actului managerial din mandatele detinute de A.Cancescu fiind de peste 66%), iar banii fiind cheltuiti cu destinatie precisa prin firmele sale care au receptionat sistematic resurse financiare, desi nu exista asigurarea finantarii integrale a investitiei.
  In prezent presedintele Aeroportului International Viena Kurt Hofmann este arestat de autoritatile austriece si colaboreaza cu oficialii europeni pentru dosarul AIBG.
  Incalcand contractul sau cu conducerea celui mai mare grup financiar din Lume, credeti ca proiectul este compromis definitiv de catre domnul presedinte Aristotel Cancescu?
  Pentru mai multe lamuriri, daca sunteti interesati, inclusiv date, elemente, informatii, acte, documente etc, puteti scrie la adresa: Beer Edgar

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata