Şeful Vămii Ploieşti rămâne în arest

Curtea de Apel Bucureşti a respins joi (3 martie 2011) recursul formulat de şeful Vămii Ploieşti, Cornel Costea, la decizia prin care a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, el urmând să rămână încarcerat.

Şeful vămii Ploieşti a fost arestat preventiv, în 25 februarie 2011, pentru 29 de zile, în urma deciziei Tribunalului Bucureşti. Directorul Biroului Vamal Ploieşti, Cornel Costea, a fost prins în flagrant delict de procurorii anticorupţie în timp ce primea suma de 10.000 lei, prin intermediar, de la un patron de firme import-export din Turcia, după ce anterior mai primise aproximativ 50.000 de euro.

Citeste si:  Absorbţia greşită a vămii în ANAF a dus la blocaj fiscal la nivel naţional

Cornel Costea este acuzat de procurorii DNA de luare de mită în formă continuată şi complicitate la infracţiunea de fals intelectual în formă continuată. Din ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că în perioada noiembrie-decembrie 2010 şi ianuarie 2011, în calitate de director al Biroului Vamal Ploieşti, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, Cornel Costea a pretins diferite sume de bani de la un denunţător, patron al mai multor firme care desfăşurau activităţi de import-export din Turcia.

Citeste si:  România, pe ultimul loc în UE în privinţa procentului de turişti străini care au înnoptat în 2010

DNA susţinea că directorul Biroului Vamal Ploieşti a primit de la patronul firmelor, prin intermediar, suma totală de aproximativ 40.000-50.000 de euro, în schimbul neprezentării TIR-urilor la control în vama Ploieşti. În cauză procurorii efectuează cercetări şi faţă de alte persoane, lucrători vamali la Biroul vamal Ploieşti.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata