Din cauza „viziunii” unui nepalez, zborul Moscova-New Delhi a avut 5 ore întârziere

Un nepalez beat criţă a declanşat alerta de atac terorist pe aeroportul internaţional Şeremetievo, a cărui administraţie a decis să contramandeze cursa de joi seara Moscova-New Delhi, după un apel telefonic în care acesta afirma că ‘a avut o viziune şi că aeronava nu va ajunge la destinaţie întrucât va exploda în aer’, relatează vineri (4 martie 2011) Interfax.

Unităţile de securitate de pe aeroportul Şeremetievo au fost mobilizate după ce un dispecer a sunat la biroul central şi a anunţat că unul dintre pasagerii cursei Moscova-New Delhi a dat un telefon din aeroport şi a anunţat că aeronava va exploda în aer’, a declarat agenţiei ruse de presă un responsabil al Direcţiei pentru incidente în transporturi din Moscova.
După ce aeronava, reţinută la sol timp de cinci ore, a fost verificată centimetru cu centimetru, administraţia aeroportului a început să calculeze pagubele incidentului, iar poliţia l-a indentificat pe ‘vinovat’.

Citeste si:  Aeroflot a semnat un contract cu Boeing pentru achiziţionarea a 8 aparate B-777

Acesta s-a dovedit a fi un nepalez de 45 de ani, cu reşedinţa în oraşul rus Zelenograd, care a povestit că este vizionar şi atunci când a urcat la bordul avionului a simţit o ‘cantitate mare de energie negativă emanată de pasageri’, ceea ce l-a determinat să-şi sune o rudă. După atentatul terorist din 24 ianuarie 2011, comis de un atacator-kamikaze pe aeroportul Şeremetievo din Moscova, autorităţile ruse au sporit măsurile de securitate în reţeaua de transporturi.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata