Facebook, evaluat la 65 miliarde dolari, după finalizarea unei noi investiţii

Compania General Atlantic investeşte în Facebook, reţeaua de socializare fiind evaluată după această investiţie la 65 miliarde dolari, ceea ce înseamnă o creştere de 30% faţă de ultima mare investiţie din ianuarie 2011, anunţă un raport al CNBC, preluat de Reuters.

General Atlantic va achiziţiona aproximativ 2,5 milioane de acţiuni Facebook de la foştii angajaţi ai reţelei de socializare. Tranzacţia, care nu a fost finalizată şi necesită acordul Facebook, va conferi General Atlantic o participaţie de 0,1% din reţeaua de socializare. General Atlantic nu a dorit să comenteze aceste informaţii, iar reprezentanţii Facebook nu au putut fi contactaţi pentru a furniza detalii.

Citeste si:  Fondurile de pensii administrate privat nu s-au confruntat cu riscuri majore în zona investiţională

În ianuarie, Facebook a anunţat că a obţinut o finanţare de 1,5 miliarde dolari de la investitori, printre care şi Goldman Sachs and Digital Sky Technologies, precum şi prin oferte private către investitori străini controlate de Goldman Sachs, la valoarea de aproximativ 50 miliarde dolari. Facebook este cea mai importantă reţea de socializare din lume, cu peste 500 milioane de utilizatori.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close