Tata Motors ar putea vinde modelul Nano în Europa din 2013

Constructorul auto indian Tata Motors ar putea comercializa modelul Nano, cea mai ieftină maşină din lume, pe piaţa europeană începând din 2013, a declarat directorul general al grupului Carl-Peter Forster într-un interviu publicat sâmbătă (5 martie 2011) în cotidianul german Frankfurter Rundschau, transmite Reuters.

Întrebat în legătură cu posibilitatea comercializării modelului Nano în Europa, Carl-Peter Forster a spus : ‘lucrăm la o versiune pentru Europa, care ar urma să fie gata de comercializare în doi-trei ani’. Preţul acestui model va fi semnificativ mai mare faţă de 2.000 de euro cât costă versiunea de bază comercializată în India.
‘Preţul estimativ va fi de 5.000 de euro. Va fi vorba de o maşină cu 4 locuri, pachet complet de siguranţă şi un motor diesel cu 3 cilindri cu o capacitate de 68 de cai putere’, a mai spus Carl-Peter Forster.

În luna februarie a acestui an, vânzările de automobile Nano s-au dublat până la 8.262 de unităţi. Constructorul auto Tata Motors, parte a conglomeratului indian Tata cu activităţi variind de la automobile la software, a afişat în trimestrul patru al anului trecut un profit net de 24,24 miliarde rupii (857 milioane dolari), comparativ cu un profit de 6,5 miliarde rupii în perioada similară a lui 2009.

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.