EUR
4,84 RON
(+0.41%)
USD
4,33 RON
(+0.98%)
GBP
5,44 RON
(-0.15%)
CHF
4,50 RON
(+0.91%)
BGN
2,47 RON
(+0.51%)
BYN
1,80 RON
(+0.64%)
CAD
3,20 RON
(-0.29%)
RSD
0,04 RON
(+0.41%)
AUD
2,97 RON
(-0.91%)
JPY
0,04 RON
(+1.61%)
CZK
0,18 RON
(-0.39%)
INR
0,06 RON
(+0.17%)

Românii preferă în continuare mărcile germane

Românii au în continuare o mare afinitate pentru mărcile auto germane şi manifestă o puternică atracţie pentru automobilele de lux cu veleităţi sportive, relevă sondajul Best Cars 2011, realizat în România de revista Auto Motor şi Sport, care a premiat luni (7 martie 2011) seară modelele câştigătoare.

Best Cars este un sondaj de opinie desfăşurat în 14 ţări şi este considerat cel mai important barometru independent al pieţei auto, ţinând cont de o criterii care vizează automobilele cele mai apreciate din fiecare clasă şi modul de percepţie a mărcilor în ansamblu. În România au votat 4.127 de cititori.
Pe mărci, în România a fost consemnată din nou dominaţia clară a mărcilor germane, primele 4 locuri fiind deţinute de BMW, Audi, Mercedes şi VW, urmate de Toyota, Porsche, Volvo, Ford şi Renault.

Dacă se ia în considerare raportul calitate-preţ, românii se dovedesc extrem de pragmatici şi alegerile lor sunt, în ordine, Dacia, Skoda şi VW. La capitolul siguranţă, Volvo rămâne pe primul loc în preferinţele românilor, dar Mercedes, BMW şi Audi au mai recuperat din diferenţă. La design, ‘podiumul’ este ocupat de BMW, Audi şi Alfa Romeo.

Pe clase, la categoria mini primul loc este ocupat chiar de Mini, urmat de Fiat 500, Toyota iQ şi, în premieră, de două modele full-electrice, Mitsubishi i-Miev şi Citroen C-Zero. Primul loc la automobilele sub 4 m lungime (clasa mică) a fost adjudecat de noul Audi A1, în faţa Alfa Romeo MiTo şi a lui VW Polo. Urmează Citroen C3, Ford Fiesta şi Nissan Juke.

La clasa compactă, cel mai disputat segment al pieţei auto din Europa, Audi A3 a surclasat în România BMW seria 1, o adevărată surpriză, iar pe locul 3 a urcat Alfa Romeo Giulietta. Liderul incontestabil de la ediţiile precedente – VW Golf – a obţinut abia locul 4. În clasa medie, etalonul siguranţei – Volvo S60 – s-a situat doar pe locul 4, după ‘premiantele’ BMW seria 3, Audi A4 şi Mercedes C Class.

La clasa mare podiumul a fost împărţit tot de trio-ul german, în ordinea BMW seria 5, Mercedes E Class, Audi A6, alte modele nobile precum Jaguar XF, Infiniti M sau Lexus GS completând doar locurile 4-6 ale clasamentului, la mare distanţă.
La clasa lux ordinea a fost următoarea: Audi A8, BMW seria 7, Mercedes S Class, Porsche Panamera, Aston Martin Rapide şi Rolls Royce Ghost, iar la clasa sport – Ferrari 458 Italia, Porsche 911 Carrera/Turbo, Mercedes SLS AMG, Bugatti Veyron, Audi R8, Nissan GT-R.

Cabrioletele la care visează românii sunt Ferrari California, BMW Z4, Aston Martin DB8, Maserati Gran Cabrio, Audi R8 Spyder, Mercedes E Class Cabrio.
Podiumul la clasa off-road a fost ocupat de BMW X6, BMW X5 şi VW Touareg, iar la clasa monovolumelor primele trei locuri au revenit ‘familistelor’ Mercedes Viano, VW Multivan şi Ford S-Max.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata