Alvin Wong, cel mai fericit om din SUA

Socilogii susţin că l-au identificat pe cel mai fericit om din SUA, o persoană care corespunde perfect profilului omului fericit realizat la capătul unui studiu de 3 ani de compania Gallup, conform publicaţiei britanice The Telegraph.

Cel mai fericit american este sino-americanul Alvin Wong, în vârstă de 65 de ani, căsătorit, de religie mozaică şi care trăieşte în Hawaii. Alvin Wong a fost contactat după studiul Well-Being Index (Indexul bunăstării) ce a durat 3 ani. În acest studiu cetăţenii americani au fost rugaţi să răspundă la întrebări cu privire la starea lor emoţională, satisfacţiile legate de muncă şi carieră, dietă, stare generală de sănătate, nivelul de stres, ş.a.m.d.

Caracteristicile personale şi profilul sociologic al lui Alvin Wong se suprapun perfect peste imaginea statistică a celei mai fericite persoane din SUA. Wong a fost găsit într-o sinagogă din Honolulu, capitala statului Hawaii, statul american cu cei mai mulţi oameni fericiţi.
Printre atributele care îi conferă lui Wong acest statut se numără şi faptul că are un câştig anual de 120.000 de dolari, suficient pentru a trăi fără griji în Hawaii, dintr-o afacere proprie.

‘Filosofia mea este că dacă tu nu poţi să râzi de tine, atunci viaţa ta trebuie să fie destul de tristă’, s-a destăinuit el pentru publicaţia NewYork Times. După Hawaii, pe următoarele locuri în topul fericirii americane se situează statele Wyoming, Dakota de Nord, Alaska şi Colorado.
Diametral opus, în topul nefericirii, primele locuri sunt deţinute de state sărace din sud precum Alabama, Kentucky şi Mississippi. Statul Virginia de Vest este cel mai nefericit loc din SUA, conform Gallup care a evaluat o serie de variabile precum sănătatea emoţională şi fizică a oamenilor, suficienţa lor materială, ş.a.m.d.

Acest studiu a ajuns şi la concluzia că pentru bărbaţi fericirea începe de la vârsta de 50 de ani, când nivelul stresului şi al grijilor scade substanţial. De cealaltă parte, femeile suferă din cauza stresului, a grijilor şi de tristeţe la toate vârstele.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata