EUR
4,84 RON
(-0.04%)
USD
4,28 RON
(-0.21%)
GBP
5,41 RON
(-0.05%)
CHF
4,56 RON
(-0.02%)
BGN
2,47 RON
(+0.28%)
BYN
1,75 RON
(+0.2%)
CAD
3,15 RON
(+0.37%)
RSD
0,04 RON
(-0.05%)
AUD
2,98 RON
(+0.24%)
JPY
0,04 RON
(-0.6%)
CZK
0,18 RON
(+0.02%)
INR
0,06 RON
(+0.03%)

Bogdan Hossu: Conducerea Parlamentului face selecţia invitaţilor la şedinţele publice

Conducerea Parlamentului face selecţia invitaţilor la şedinţele publice, susţine Bogdan Iuliu Hossu, preşedinte al CNS Cartel ALFA, într-un comunicat de presă.

Deciziile cel puţin ciudate ale conducerii Parlamentului continuă, spune liderul sindical. După interdicţia totalitară de participare la şedinţa Legislativului dedicată asumării răspunderii pe Codul Muncii pe care au aplicat-o sindicatelor, birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis ca la următoarele momente importante să adreseze invitaţii nominale numai liderilor celor cinci confederaţii sindicale şi confederaţiilor patronale.

Conform Comunicatului de presă, la şedinta comună a Parlamentului de miercuri, 9 martie, în care a fost prezentată moţiunea de cenzură şi la şedinţa comună din data de 16 martie, în care va fi dezbătută moţiunea, Confederaţia Naţională Sindicală ‘Cartel ALFA’ ‘are voie de la stăpânire’ să participe numai prin preşedintele organizaţiei, singurul care a primit invitaţia nominală din partea Birourilor Permanente. Şi, ca să fie clar pentru toată lumea, în text se precizează foarte clar: ,,Invitaţia este netransmisibilă.’

Confederaţia Naţională Sindicală ‘Cartel ALFA’ constată faptul că, prin selecţia invitaţilor, actuala conducere a Parlamentului continuă nerespectarea Constituţiei României şi a principiilor statului de drept.
,,Printr-o simplă procedură de vot în Biroul Permanent, o majoritate formată din indivizi cu mentalitate comunistă decid cu de la ei putere să nu permită, să interzică în cel mai pur stil totalitar, accesul reprezentanţilor confederaţiilor sindicale, a publicului în general, la lucrările Parlamentului în care se adoptă decizii importante referitoare la modificarea actualului Cod al Muncii’, precizează Hossu.

Confederaţia Naţională Sindicală ‘Cartel ALFA” reaminteşte că i-a adresat preşedintelui României o sesizare publică referitoare la încălcarea Constituţiei de către conducerea Parlamentului.
,,În calitatea sa de garant al respectării Constituţiei, Preşedintele României este obligat să intervină şi să demonstreze că România este o ţară democratică şi nu o feudă aflată la mâna unor indivizi cu mentalitate totalitară. Abuzul în privinţa dreptului de a asista la şedinţele Legislativului trebuie să înceteze’, se afirmă în comunicatul de presă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata